Ειδήσεις

Μεϊμαράκης: "Ο Παπαμιμίκος γελοιοποιεί την εκλογή προέδρου"

Η εσωκομματική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να... αγριεύει, αφού σήμερα σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο εκνευρισμός του κυρίου Μεϊμαράκη ήταν φανερός, καθώς προσερχόμενος στα γραφεία της Ν.Δ. πήγε κατευθείαν στο δωμάτιο που συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ και αντάλλαξε ακόμα και βαριές εκφράσεις με τα μέλη της.

Ο κ.Μεϊμαράκης τους κατηγόρησε για γελοιοποίηση της διαδικασίας και έθεσε ως προτεραιότητα την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαδικασία και δευτερευόντως το αντίτιμο, για το οποίο είχε γίνει πολύς λόγος. Πάντως, κατά τη χθεσινή ΚΕΦΕ η πλευρά Μειμαράκη επέμενε για αυξημένο αντίτιμο για τα μη μέλη, με τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου να προτείνει ένα 5ευρω και τον Αλέκο Κόκκαλη να εισηγείται ακόμα και αντίτιμο 20 ευρώ για τα μη μέλη.

Καταγγελίες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κύριος Μεϊμαράκης μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ και είπε αμέσως στον κύριο Αμπατζόγλου... να τα μαζεύει (είναι ο δικός του εκπρόσωπος στην ΚΕΦΕ), καταγγέλλοντας την επιτροπή για πλήρη γελοιοποίηση της διαδικασίας, με κύριους αποδέκτες των σχολίων του το γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Κώστα Τσιμάρα και τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Πάντως, όπως προκύπτει από άλλες πηγές, από χθες το βράδυ υπήρχαν διεργασίες για να βρεθεί κοινός τόπος και φαίνεται πως είχε συμφωνηθεί να χρησιμοποιηθούν οι κατάλογοι του υπουργείου Εσωτερικών, να υπάρξει μείωση περίπου 15% στον αριθμό των καλπών και παράλληλα το ενιαίο αντίτιμο να οριστεί στα 3 ευρώ. Μάλιστα, πριν τη διακοπή της συνεδρίασης, η ΚΕΦΕ επρόκειτο να ψηφίσει επί αυτής της πρότασης. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο γραμματέας της Ν.Δ. και πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος προτίθεται να βάλει εκ νέου άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Γελοιοποιούν τη διαδικασία»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δε συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από το γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση.

Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει για τις εκλογές. Θα ζητήσω από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου (σ.σ. ο εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΕΦΕ».

Αποχώρησε ο Αμπατζόγλου από την ΚΕΦΕ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Θόδωρος Αμπατζόγλου αποχώρησε από την ΚΕΦΕ δηλώνοντας ότι θα επανέλθει μόνο όταν η διαδικασία γίνει διαφανής.

Σύμφωνα με πηγές από την πλευρά του προέδρου της Ν.Δ., ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγκάστηκε να εισέλθει στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ όταν έγινε γνωστό ότι ο Αντρέας Παπαμιμίκος σχεδίαζε να αναθέσει τη διαδικασία ψηφοφορίας σε εταιρεία δικής του προτίμησης. Ο πρόεδρος του κόμματος εξανέστη και κάλεσε την ΚΕΦΕ να συμμορφωθεί με κανόνες διαφάνειας και να γίνει η ανάθεση σε εταιρεία με τη διαδικασία κλειστού φακέλου, «όχι στον ξάδελφο και στο φίλο κάποιου», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια