default-image

"Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας" στο Ηράκλειο

Κρήτη
"Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας" στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας» σε δύο κύκλους συναντήσεων διοργανώνουν το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου και το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Ο πρώτος κύκλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016. Οι συναντήσεις, 12 δίωρες εβδομαδιαίες, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9 (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο).

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται, «συντονίστρια των «Ομάδων Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας είναι Μαρία Αλατζόγλου, Ψυχολόγος, Msc. Μέσα από τις συγκεκριμένες ομάδες οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί πρόκειται να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται δυσκολίες, που εμποδίζουν τη διαδικασία της προσωπικής τους ανάπτυξης σε θεματικές ενότητες όπως επικοινωνία, διαχείριση θυμού, αυτοεκτίμηση.

Ειδικότερα, οι Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας απευθύνονται σε όσους  αισθάνονται την ανάγκη να επεξεργαστούν προσωπικά βιώματα, να εξερευνήσουν εναλλακτικές προσεγγίσεις σε ζητήματα της καθημερινότητάς τους και να διερευνήσουν τους ρόλους που «υιοθετούμε» στη ζωή, καθώς και στις σχέσεις μας με τον εαυτό και τους άλλους.

Επίσης, μέσα από τις ομάδες ενθαρρύνεται η ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα προάγουν την καθημερινή λειτουργικότητα των συμμετεχόντων, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία, μέσα από μία οργανωμένη διαδικασία σε περιβάλλον αποδοχής και κατανόησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News