Ειδήσεις

"Σέβομαι την επιλογή όσων δεν με ψηφίζουν λόγω επιθέτου"

«Πολλοί μιλούν στο όνομα του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά. Δεν είμαι σίγουρος ότι τους εκφράζουν. Ιδιοκτήτης της Νέας Δημοκρατίας είναι μόνο τα μέλη της» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης χθες σε συνέντευξή του σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει σταματήσει να παράγει εφαρμοσμένη πολιτική. Χρειάζεται συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Θέλω οι πολίτες να συνδιαμορφώσουν τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «αν εκλεγώ πρόεδρος θα κάνω άνοιγμα στους 700.000 πολίτες που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα και δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Η πρώτη μου πολιτική προτεραιότητα είναι να απευθυνθώ σε πολίτες που ανήκουν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας».

«Πολλοί μιλούν στο όνομα του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά. Δεν είμαι σίγουρος ότι τους εκφράζουν. Ιδιοκτήτης της Νέας Δημοκρατίας είναι μόνο τα μέλη της» υποστήριξε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Εν τούτοις, υπογράμμισε πως «ένα κομμάτι του κομματικού κατεστημένου ενοχλείται από αυτά που προτείνω για το αύριο της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρω ότι αυτά που λέω πολλές φορές ενοχλούν. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να μου καταλογίσει ότι δεν είμαι συνεπής σε αυτά που λέω και πράττω».

Επιπρόσθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως σέβεται «την επιλογή όσων δεν θέλουν να με ψηφίσουν μόνο και μόνο λόγω του επιθέτου μου. Έχω ξεκινήσει εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν τον Κυριάκο και να ακούσουν τις θέσεις μου. Η πολιτική της ειλικρίνειας και της πολιτικής ευθύτητας, ίσως, φέρει τελικά θετικά αποτελέσματα. Αυτό θέλω για τη Νέα Δημοκρατία».

«Δεν φοβάμαι το δημόσιο διάλογο με τους συνυποψηφίους μου. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τις απόψεις όλων», σημείωσε και ανέφερε πως «ο Απόστολος Τζιτζικώστας πρέπει να δώσει απάντηση για το πώς θα λειτουργεί η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή με τον ίδιο εκτός Κοινοβουλίου μέχρι το 2019. Η διαρχία στο κόμμα έχει ουσιαστικά προβλήματα».

«Ως Υπουργός κλήθηκα να εφαρμόσω ψηφισμένες πολιτικές. Κατάφερα να διαπραγματευτώ με την τρόικα ώστε να μην έχουμε αριθμητικούς στόχους απολύσεων. Είμαι ο πρώτος που άνοιξα τη συζήτηση για αξιολόγηση στο δημόσιο και μάζεψα τις δαπάνες από 24 δις στα 15,5 δις». Εν τούτοις, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης πως «τα κόμματα έχουν μολυνθεί από τον ιό του κρατισμού. Το μόνο αντίδοτο είναι η αξιολόγηση παντού. Δεσμεύομαι για διαχωρισμό κόμματος - κράτους».

«Αξιολόγηση θέλω και στη Νέα Δημοκρατία με θητεία στον πρόεδρο», ενώ «προτείνω μικρότερες εκλογικές περιφέρειες που θα επιτρέψουν σε περισσότερα άξια στελέχη, τα οποία δεν έχουν οικονομική άνεση να διεκδικούν θέση στη Βουλή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία μας ακούν τη λέξη πολιτική και γυρίζουν την πλάτη. Εγώ θέλω μια Νέα Δημοκρατία που θα αλλάξει νοοτροπία. Θέλω νέα στελέχη με καλά βιογραφικά. Δεν χωράει κανείς στην πολιτική που δεν έχει κολλήσει ένσημα».

Αναφορικά για το τρίτο μνημόνιο αλλά και για τον ΕΝΦΙΑ, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «αν δεν ψηφίζαμε το τρίτο Μνημόνιο η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει και θα είχαμε πάει στη δραχμή», ενώ «πιστεύω ότι θα μπορούσε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% με παράλληλα ισοδύναμα για να πιάσουμε το στόχο των 2,6 δις».

«Το δικό μου όραμα για την ανάπτυξη βασίζεται στον ιδιωτικό τομέα και την ενδυνάμωσή του. Επιχειρήσεις χρεοκοπούν όχι όταν δεν έχουν κέρδη αλλά ρευστότητα. Στην Κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε ένας που να καταλαβαίνει τη διαφορά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ολοκληρώνοντας, σε ό,τι αφορά την απόφασή του για την υποψηφιότητά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως την «συζήτησα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το νεότερο. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου ήταν οι μοναδικοί που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υποψηφιότητά μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια