default-image

Παρουσίαση βιβλίου : Μιχαήλ Κόρακας...Ο Αιώνας του Καπετάνιου!

Πολιτισμός
Παρουσίαση βιβλίου : Μιχαήλ Κόρακας...Ο Αιώνας του Καπετάνιου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια λογοτεχνική απόπειρα γνωριμίας του αναγνώστη με μια απ' τις συγκλονιστικότερες μορφές των Κρητικών επαναστάσεων του 19ου αιώνα, επιχειρεί ο φιλόλογος και συγγραφέας, Μιχάλης Τζανάκης.

Στο έργο του, "Ο αιώνας του Καπετάνιου", μας παρουσιάζει τον  Μιχαήλ Κόρακα, που αγωνίστηκε όλη τη ζωή του για την απελευθέρωση της Κρήτης και την ένωση της με την Ελλάδα.

Η παρουσίαση του βιβλίου του θα γίνει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης", Καντανολέων 4, στο Ηράκλειο.

Θα μιλήσουν με τον συγγραφέα, οι :

 Αγησίλαος Αλιγιζάκης, ιατρός

και Γιώργος Κουκάκης. εκπαιδευτικός

«…Απλά και αγωνιστικά. Κάπως έτσι κύλησε η ζωή ενός σπουδαίου ανθρώπου που έζησε πολεμώντας και πολέμησε ζώντας για περίπου εβδομήντα από τα ογδόντα πέντε χρόνια που προσπάθησε να δει τον τόπο του ελεύθερο. Τι κι αν δεν πρόλαβε;

Χρόνια τώρα παραστέκει την είσοδο της πόλης του Ηρακλείου φτιαγμένος από μέταλλο, όπως ήταν και στη ζωή του, αλλά με το χέρι του πάντα να ακουμπά τα όπλα του, έτοιμος να τα ξεθηκαρώσει!

Ο Μιχάλης Κόρακας είναι για την Κρήτη το αιώνιο σύμβολο του άδολου πατριωτισμού και το πρότυπο του ήθους για κάθε αγώνα του ανθρώπου, για την υπέρτατη τιμή της αξιοπρέπειας…»

«…έπρεπε στην ψηλότερη κορφή του Ψηλορείτη το μνήμα του να γίνει

Και να αφήσουν ανοιχτή πολεμική θυρίδα, τη νύχτα να σηκώνεται τον ύπνο του ν΄αφήνει

Και να φυλάει και νεκρός ακόμη την πατρίδα…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News