default-image

Νέα επιδρομή διαρρηκτών στο Βενιζέλειο

Κρήτη
Νέα επιδρομή διαρρηκτών στο Βενιζέλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου γίνεται στόχος διαρρηκτών για δεύτερη φορά. Με... αδυναμία και πάλι σε υπολογιστές, άγνωστοι μέχρι χθες κατάφεραν να εισβάλουν αυτή τη φορά στο Γραφείο Κίνησης και Προμηθειών του νοσοκομείου. Συνολικά 8 υπολογιστές και 9 οθόνες έκαναν... φτερά από το παράθυρο, ενώ κατά τη διαφυγή του δράστη ή των δραστών μια οθόνη τούς έπεσε από τις σκάλες!

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς χθες το πρωί, σημάνοντας συναγερμό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Άφωνοι έμειναν οι υπάλληλοι του γραφείου, που πήγαν να πιάσουν δουλειά και αντιλήφθηκαν ότι ως διά μαγείας είχαν εξαφανιστεί οι υπολογιστές από τον ενιαίο χώρο του Γραφείου Κίνησης και Προμηθειών, που στεγάζεται σε κτήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κι ενώ δεν υπήρχε καμία παραβίαση στην πόρτα του γραφείου, ωστόσο η διάρρηξη-κλοπή, που σημειώθηκε το χρονικό διάστημα από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μέχρι χθες τα ξημερώματα, έγινε από τα ανασφάλιστα συρόμενα παράθυρα... Ουσιαστικά η... εισβολή έγινε από το περβάζι, από την απ' έξω πλευρά του κτηρίου, μιας και δε βρέθηκε κάτι σπασμένο από μέσα.

Ο δράστης ή οι δράστες λύγισαν το εξωτερικό κάγκελο και στη συνέχεια πέρασαν από τα συρόμενα παράθυρα, που συνήθως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν ασφαλίζονται εξαιτίας του ότι υπάρχουν τα εξωτερικά τα κάγκελα. Εξάλλου, η Αστυνομία δε βρήκε τζάμια σπασμένα.

«Με την προσέλευση των υπαλλήλων του Γραφείου Προμηθειών και Κίνησης διαπιστώθηκε η διάρρηξη. Μετά από επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 8 υπολογιστές και 9 οθόνες. Κατά τη φυγή των δραστών έπεσε μια οθόνη στη σκάλα, την οποία και εντοπίσαμε. Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου και η Σήμανση. Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση, ενώ πλέον καταβάλλεται προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Χαριτάκης.

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχει γίνει στόχος και άλλες φορές ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν. Χαρτιά σκορπισμένα, φάκελοι πεταμένοι στο έδαφος και σοβαρές βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ήταν η "ζημιά" που προκάλεσε άγνωστος ή άγνωστοι μέχρι σήμερα πριν από μόλις μερικούς μήνες, εισβάλοντας στο Γραφείο Προσωπικού.

«Αρκετές ήταν τότε οι δολιοφθορές που προκλήθηκαν σε υπολογιστές, έγγραφα και φακέλους», μας ανέφερε ο κ. Χαριτάκης, ο οποίος παραδέχτηκε πως θύματα επιτήδειων έχουν πέσει κατά καιρούς προσωπικό και νοσηλευόμενοι του νοσοκομείου, χάνοντας τσάντες και πορτοφόλια ακόμη και μέσα από ντουλάπες.

Σημειώνεται πως στην είσοδο του Πανεπιστημίου Κρήτης υπάρχει σεκιούριτι, ενώ και η Αστυνομία ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει περιπολίες. Υπάλληλοι του νοσοκομείου ανέφεραν πάντως, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", πως επιβάλλεται να μπει σεκιούριτι και σε άλλα σημεία, ενώ χρειάζεται ο χώρος μια πιο ισχυρή περίφραξη, ώστε να διασφαλίζει ότι δε θα μπαίνει ο οποιοσδήποτε.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News