default-image

"Όχι πια δωρεάν" τα ΑμεΑ στις αστικές συγκοινωνίες

Ελλάδα
"Όχι πια δωρεάν" τα ΑμεΑ στις αστικές συγκοινωνίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι οργανισμοί αστικών συγκοινωνιών όλης της χώρας πρόκειται σε δύο ημέρες να σταματήσουν να προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένου αντιτίμου μετακινήσεις στα ΑμΕΑ, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σχετική σύμβαση για το 2015!

Με σχετική επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης, οι οργανισμοί αστικών συγκοινωνιών όλης της χώρας ενημερώνουν ότι οι σχετικές συμβάσεις έχουν λήξει από την 31/12/2014 και παρότι το 2015... όπου νάναι εκπνέει, ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις της χρονιάς, με αποτέλεσμα τα Αστικά ΚΤΕΛ να έχουν μείνει έκθετα και να μην μπορούν να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ από τα σχετικά κονδύλια.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Αστικών Συγκοινωνιών και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (πρόεδρος της δεύτερης είναι ο Ηρακλειώτης Καλλέργος Βουλγαράκης) προς το υπουργείο Εργασίας, τονίζονται τα εξής:

"Με σωρεία εγγράφων και παραστάσεων μας, σας γνωρίσαμε ότι οι συγκοινωνιακοί μας φορείς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μεταφέρουν δωρεάν ή με μειωμένο εισητήριο τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) μετά από σύμβαση που υπογράφεται κάθε χρόνο μεταξύ του αρμόδιου υπουργού και τον Ομοσπονδιών μας για την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού της δαπάνης μεταφοράς των εν λόγω προσώπων.

Υπόψη ότι οι συμβάσεις του έτους 2014 έχουν λήξει την 31/12/2014. Ήδη βαδίζουμε προς τον δέκατο μήνα του έτους 2015 και εμείς μονομερώς, για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, συνεχίζουμε την ανωτέρω μεταφορά δίχως να έχουν υπογραφεί οι νέες συμβάσεις, μέχρι σήμερα.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένο ότι τα ΚΤΕΛ δεν επιδοτούνται από το κράτος ή τον κρατικό προϋπολογισμό, παρακαλούμε λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, να προβείτε στις σε άμεσες ενέργειες για την υπογραφή νέων συμβάσεων.

Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να διακόψουμε την δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μεταφορά των ανωτέρω προσώπων από 15/10/2015."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News