Ειδήσεις

Ν.Δ.: Διαφωνίες και νέα συνεδρίαση την Τρίτη για την ΚΕΦΕ

Χωρίς αποτέλεσμα για τα διαδικαστικά της εκλογής νέου προέδρου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε αργά τη Δευτέρα η πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος (ΚΕΦΕ), η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι.

Βασική διάφορα είναι το αντίτιμο, το οποίο θα καλούνται να πληρώσουν όσοι εγγράφονται στους κατάλογους την ημέρα της ψηφοφορίας.

Η πρόταση από το γραμματέα του κόμματος και τους εκπροσώπους των κυρίων Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα είναι να πληρώνουν και αυτοί δύο ευρώ, όπως οι εγγεγραμμένοι.

Η πλευρά Μεϊμαράκη, ωστόσο, επικαλούμενη λόγους συμβολικούς και σεβασμού απέναντι στα μέλη, ζητά όσοι εγγράφονται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου να πληρώνουν ένα υψηλότερο τίμημα από τα δύο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, καθώς σε εκκρεμότητα παραμένουν το ζήτημα των εκλογικών κέντρων, ο αριθμός των τμημάτων και το ύψος του αντιτίμου. Αντίθετα, συμφωνήθηκε οι χώροι που θα γίνουν εκλογικά κέντρα να είναι κομματικές οργανώσεις αλλά και δημόσιοι χώροι, εύκολα προσβάσιμοι για όλες τις ηλικίες.

Νωρίτερα το απόγευμα, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας διά των εκπροσώπων τους φάνηκαν αρνητικοί στη διεξαγωγή πολλών ντιμπέιτ.

Ανοικτό ωστόσο είναι το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ στην ΕΡΤ, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν και οι τέσσερις.

Συμφώνησαν πάντως για τη διοργάνωση δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επ' αυτού εκφράστηκαν επιφυλάξεις με ποιον τρόπο θα γίνουν και σε ποιο κοινό.

Κοινός τόπος των εκπροσώπων των υποψηφίων είναι ότι η συνεδρίαση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μιλούν για σημαντική πρόοδο και αποφάσισαν ότι δε θα υπάρξουν πληρωμένα διαφημιστικά σποτ των υποψηφίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια