default-image

Στη ρωσική παροικία του Γιοχάνεσμπουργκ η ΑΘΜ Θεόδωρος Β'

Στη ρωσική παροικία του Γιοχάνεσμπουργκ η ΑΘΜ Θεόδωρος Β'

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, επιστρέφοντας την Κυριακή 11 Οκτωβρίου από την ποιμαντική περιοδεία του στην Ι.Μ. Ζιμπάμπουε και ολοκληρώνοντας έτσι την επίσκεψή του στη Νότιο Αφρική, παρέμεινε για μία ημέρα στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ της ρωσικής παροικίας της Νοτίου Αφρικής.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν οι πρέσβεις της Ελλάδος, της Λευκορωσίας, του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και οι εκπρόσωποι των πρέσβεων Ρωσίας και Σερβίας (οι οποίοι απουσίαζαν στο εξωτερικό), ο άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Αλέκος Μπαλαδάκης και πολλοί Ρώσοι που διαμένουν στη Νότιο Αφρική.

Αναφερόμενος στην εορτή του μεγάλου λαοφιλούς αγίου της ρωσικής Ορθοδοξίας, οσίου Σεργίου του Ραντονέζ, ο Μακαριώτατος μίλησε στη ρωσική γλώσσα απευθύνοντας προς όλους λόγους αγάπης και οικοδομής.

Επίσης, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν από αιώνων το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με το Πατριαρχείο Μόσχας, εκφράζοντας ευχαριστίες και ευχές τόσο στο Μακαριότατο Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, όσον και στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν, οι οποίοι στηρίζουν ποικιλοτρόπως το ιεραποστολικό έργο σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Μετά την απόλυση της ευχαριστιακής Συνάξεως επακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Α.Θ.Μ. αναχώρησε αεροπορικώς για την Αλεξάνδρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News