Ειδήσεις

Σε θέση μάχης οι αγρότες, ζητούν απαντήσεις από τον υπουργό

«Όχι στην εξοντωτική μας φορολόγηση», είπαν με μια φωνή οι αγροτοσυνδικαλιστές και αγροτσυνεταιριστές της Κρήτης, που ολοκλήρωσαν τη θυελλώδη σύσκεψή τους στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΣΗ το απόγευμα της Δευτέρας.

Αυτό που φάνηκε από τη σύσκεψη είναι ότι η Κρήτη είναι ενωμένη σα γροθιά στα ζητήματα της αγροτικής οικονομίας και στη διεκδίκηση της ανατροπής της εξοντωτικής φορολόγησης των αγροτών, απέναντι στην κυβέρνηση, όπως φάνηκε ξεκάθαρα από τη συμμετοχή των αγροτικών φορέων του νησιού.

Η απόφαση των αγροτικών στελεχών ήταν να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης και από τις απαντήσεις του Βαγγέλη Αποστόλου να εξαρτηθεί η περαιτέρω στάση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της Κρήτης!

Στην ευρεία σύσκεψη, που ήταν μαζική και χαρακτηρίστηκε από την άρνηση του κόσμου απέναντι στη φορολόγηση των αγροτών με το συντελεστή του 26%, έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι όλων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Κρήτης, πολλών αγροτικών συνεταιρισμών και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νησιού.

Ο χρόνος και η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες τέλος του μήνα οι αγρότες ετοιμάζουν ένα παγκρήτιο συλλαλητήριο, ενώ είναι πιθανή και απόβαση στην Αθήνα.

Αγρότες και συνδικαλιστές στέλνουν αυστηρό μήνυμα και προς τους βουλευτές του νησιού. «Οι Κρητικοί βουλευτές να μη διανοηθούν να ψηφίσουν τη νέα φοροκαταιγίδα», λένε σε κάθε τόνο, ενώ κάνουν λόγο για γενοκτονία του αγροτικού κόσμου, και για μία φορολογία που ξεκληρίζει όχι μόνο τον αγρότη, αλλά και όλα τα επαγγέλματα της περιφέρειας.

Εργατικό Κέντρο, Εμπορικός Σύλλογος, ΟΕΒΕΝΗ και φορείς της Κρήτης βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών, δημιουργώντας ένα ενιαίο μέτωπο του νησιού ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα, όπως τονίζουν.

Χριστόφορος Παπαδάκης, Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια