Ειδήσεις

Μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Σε 17 μήνες από σήμερα αναμένεται να είναι έτοιμο στο Ηράκλειο το Παιδικό Χωριό SOS, μια σπουδαία πρωτοβουλία που παίρνει "σάρκα και οστά" στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της παρατεταμένης ύφεσης που έχει διαμορφώσει στη χώρα μας άσχημες συνθήκες διαβίωσης, κυρίως για μικρά παιδιά, που στα Χωριά SOS βρίσκουν την αγκαλιά που τους λείπει.

Το ερχόμενο Σάββατο 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή θεμελίωσης του νέου Παιδικού Χωριού SOS, στη Φοινικιά, του 4ου κατά σειρά στη χώρα.Se

Ο θεμέλιος λίθος μπαίνει μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών για το έργο ύψους περίπου 1,5 εκατομμύριου ευρώ, το οποίο μάλιστα έρχεται κοντύτερα στην υλοποίηση μέσα από δωρεές ανθρώπων που με τον τρόπο αυτό έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους στα παιδιά.

Πέρα από την ικανοποίησή τους τα στελέχη των Παιδικών Χωριών SOS καλούν γυναίκες να ενισχύσουν το έργο, φροντίζοντας - και μάλιστα όχι εθελοντικά - τα παιδιά, αποφασίζοντας να γίνουν μητέρες SOS για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη αλλά και στα υπόλοιπα Χωριά SOS σε όλη τη χώρα.

Στο Παιδικό Χωριό SOS, που αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο ως δομή σε 17 μήνες, θα φιλοξενηθούν παιδιά απ' όλη την Κρήτη. Με τον τρόπο αυτό, εκτός από τη Βάρη, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, και η μεγαλόνησος θα έχει την ευκαιρία να δώσει τη ζεστασιά που πρέπει σε παιδιά που έχουν στερηθεί τη φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας.

Όπως διευκρίνισαν τα στελέχη της δομής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στη Λότζια με αφορμή την εκδήλωση θεμελίωσης που θα γίνει το Σάββατο, το νέο ξεκίνημα των Παιδικών Χωριών SOS στην Κρήτη έχει δημιουργήσει την ανάγκη ανεύρεσης νέων συνεργατών ειδικότερα στο ρόλο της Μητέρας SOS, η οποία αναλαμβάνει το μεγάλωμα των παιδιών, προσφέροντας με τη σταθερή και ζεστή παρουσία της αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για να μεγαλώσουν σ' ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τους τις ανάγκες.

Ο υπεύθυνος Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Νίκος Καΐτσας και η κ. Μιράντα Τζοβενή, πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, εξήγησαν πως το "επάγγελμα" της Μητέρας SOS δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες γυναίκες σ' όλο τον κόσμο να ζήσουν "κοινωνικά" τη μητρότητα και να βρουν ένα καινούργιο νόημα σε μια ζωή προσφοράς και συναισθηματικής πληρότητας μέσω της ενασχόλησης με παιδιά.

Η Μητέρα SOS αναλαμβάνει υπεύθυνα την ανατροφή παιδιών και πρέπει να είναι ηλικίας από 35-50 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, να έχει σωματική και ψυχική υγεία, καθώς επίσης τη δυνατότητα σταθερής διαμονής στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ως σωματείο είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children's Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια