Ειδήσεις

«Διαγράφουν» το DNA της γήρανσης

Μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών επιστήμονες του Ινστιτούτου Ερευνών Γήρανσης Buck του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον εντόπισαν 238 γονίδια στα κύτταρα της μαγιάς τα οποία όταν απενεργοποιήθηκαν αύξησαν τη διάρκεια της ζωής των κυττάρων κατά 60%!

Πολλά από αυτά τα γονίδια υπάρχουν στα θηλαστικά και στον άνθρωπο και θεωρητικώς η απενεργοποίηση τους μπορεί να έχει ανάλογα αποτελέσματα στην αύξηση της διάρκειας της ζωής με εκείνα στη μαγιά.

«Αυτή η μελέτη εξετάζει την γήρανση στο πλαίσιο ολόκληρου του γονιδιώματος και για αυτό μας δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της διαδικασίας της γήρανσης. Σχεδόν τα μισά από τα γονίδια που εντοπίσαμε και παίζουν ρόλο στην διαδικασία της γήρανσης υπάρχουν στα θηλαστικά. Θεωρητικά όλα αυτά τα γονίδια μπορούν να αποτελέσουν στόχους στην προσπάθεια αύξησης της διάρκειας ζωής. Τώρα λοιπόν πρέπει να δούμε σε ποια από αυτά τα γονίδια θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας» αναφέρει ο Μπράιαν Κένεντι, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cell Metabolism»

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια