default-image

Παρέμβαση για την πρόσληψη μόνιμων στα νοσοκομεία Κρήτης

Κρήτη
Παρέμβαση για την πρόσληψη μόνιμων στα νοσοκομεία Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ηρακλείου και Λαρίσης Μανώλης Συντυχάκης και Γιώργος Λαμπρούλης, ζητώντας να γνωστοποιηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την μόνιμη πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται, «την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2015 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σύσκεψη όλων των νοσοκομείων της Κρήτης, όπου πήραν μέρος οι επικουρικοί εργαζόμενοι και παρευρέθηκαν οι Διοικήσεις των σωματείων των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός και κοινή αγωνιστική δράση με κατεύθυνση τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Δεκέμβρη του 2015.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ανανεωθεί η σύμβαση των παραπάνω εργαζομένων δύο φορές και τυχόν απόλυση τους θα σημάνει παραπέρα υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων του νησιού.

Οι εν λόγω 65 εργαζόμενοι με ειδικότητες όπως των νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων, ακτινολόγων κλπ., καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των νοσοκομείων σε μόνιμο προσωπικό που λείπει.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι επικουρικοί εργαζόμενοι όλων των νοσοκομείων της Κρήτης να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις;

Οι βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Γιώργος Λαμπρούλης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News