Ειδήσεις

"Τα ιδεολογικά και τα πολιτικά οπλοστάσια εξαντλήθηκαν"

Το σχόλιο του άφησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης για την οργάνωση της επιτροπής ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας, αναφέροντας πως «τα ιδεολογικά και τα πολιτικά οπλοστάσια εξαντλήθηκαν, έχουν ειπωθεί τα πάντα».

Πιο αναλυτικά, «διαβάζω ότι οργανώνεται μια επιτροπή ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας, ως μονάδα παραγωγής προτάσεων θέσεων και ιδεών. Σωστά!

Όμως έχουν λησμονήσει κάποιοι κάνοντας επικοινωνιακές ασκήσεις επί χάρτου, ότι οι άνθρωποι και η κοινωνία έχουν μπουχτίσει και πνιγεί στα λόγια.

Τα ιδεολογικά και τα πολιτικά οπλοστάσια εξαντλήθηκαν. Δεν έχουν αποθέματα. Έχουν ειπωθεί στο δημόσιο λόγο τα πάντα.

Δεν πιστεύει κανείς πλέον στα λόγια και ιδίως πολλούς από εκείνους που όταν διαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα, απέφυγαν να εφαρμόσουν περιεχόμενα πολιτικών και προτάσεις  αλλά και να οδηγηθούν σε συγκρούσεις που έδιναν ελπίδα, και ως συμβολισμός και ως ουσία πολιτικής πράξης .

Το αίτημα και η απαίτηση του κόσμου είναι η πολιτική να αποπνέει συναίσθημα, ειλικρίνεια, ανθρώπινη συμπεριφορά, πράξη και αποτέλεσμα.

Οποίος λοιπόν προσεγγίσει την κατάκτηση τους, ανέκτησε από τους πολίτες την εμπιστοσύνη και των προθέσεων και των πράξεων.

Με πρόσωπα και πρακτικές ελιτιστικές, που κρίθηκαν επί των δημοσίων ακροατηρίων, χωρίς συναισθήματα και αποτελέσματα επί περιεχομένων πολιτικών που έπρεπε να παράγουν πραγματικούς διαφανείς κανόνες σε όλες τις εκφράσεις της δημόσιας ζωής ,αλλά και αντιληπτή ωφέλεια για τους αδύναμους και τους πραγματικούς παραγωγούς της οικονομίας, Ανασύνθεση της σοσιαλδημοκρατίας δεν υπάρχει.

Δυστυχώς λείπει η πίστη η ελπίδα ,η εμπιστοσύνη ,το συναίσθημα και η πράξη.

Δυστυχώς σε τέτοια εγχειρήματα λείπει, είναι μη ορατό ,σχεδόν πάντα, το σχέδιο και το περιεχόμενο .

Υπάρχει σε ορατότητα μόνο η επικοινωνία .

Μόνο η φωτοβολίδα που μετά σβήνει .

Αν ανακτηθεί όχι με λόγια, αλλά με αντιληπτή διαφορετικότητα αντιλήψεων, προτάσεων και πρακτικών, η εμπιστοσύνη.

Τότε μπορεί σιγά σιγά να οικοδομηθεί το μέλλον του εγχειρήματος .

Θέλει όμως πολύ νερό ακόμα ο μύλος», καταλήγει ο κ. Καρχιμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια