default-image

Ναός του Αγίου Ανδρέα Κρήτης: Ο ναός των παιδιών

Κρήτη
Ναός του Αγίου Ανδρέα Κρήτης: Ο ναός των παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαφορετική Θεία Λειτουργία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα Κρήτης, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Εδώ και αρκετά χρόνια ψάλλουν και διακονούν τα παιδιά σε ένα ναό-κόσμημα αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτά. Υπάρχει, στο μεταξύ, αρκετός κόσμος στο Ηράκλειο που δεν το γνωρίζει. Ο φωτογραφικός φακός της "Νέας Κρήτης" αποτύπωσε μια σαββατιάτικη Θεία Λειτουργία με τον εφημέριο Γωνιών Μαλεβιζίου πατέρα Μιχάλη Αναστασάκη, έναν ιερέα, δικό μας άνθρωπο, που εργάζεται στην εφημερίδα μας.

Ο Άγιος Ανδρέας Κρήτης, που εορτάζει στις 4 Ιουλίου, χτίστηκε μαζί με όλο το υπόλοιπο κτήριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης από το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο Ψαλιδάκη, που τα έργα του είναι λαμπρά στο Ηράκλειο. «Σέβομαι πάρα πολύ το πρόσωπό του και το έργο του. Θεωρώ ότι είναι κόσμημα για την Αρχιεπισκοπή μας αυτό το εκκλησάκι. Είναι τώρα αρκετά χρόνια που το εκκλησάκι αυτό το έχουμε διαθέσει για τα παιδιά της Αρχιεπισκοπής», τόνισε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Όπως μας είπε, γίνεται κάθε Σάββατο Λειτουργία. «Τα παιδιά ψάλλουν, τα παιδιά διακονούν και θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για την Αρχιεπισκοπή να υπηρετούμε τα παιδιά στη Λειτουργία και στο εκκλησάκι αυτό του Αγίου Ανδρέα. Κάθε Σάββατο, λοιπόν, γίνεται Λειτουργία εδώ, από μένα προσωπικά, όταν μπορώ, και από έναν ιερέα όταν δεν μπορώ ή όταν λείπω από το Ηράκλειο», ανέφερε, θεωρώντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά να νιώθουν ότι έχουν ένα δικό τους ναό. «Να νιώθουν ότι μπορούν να υπηρετούν αυτόν το ναό. Εξάλλου, ήδη έχουμε μια μικρή χορωδία και πιστεύω ότι αυτή η χορωδία θα μεγαλώσει περισσότερο. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύτιμο, επειδή έχει να κάνει με τα παιδιά», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News