Ειδήσεις

Κραυγή αγωνίας από τους αρνητές του ΑΜΚΑ

Ένας ακόμη συνταξιούχος στρατιωτικός, αυτήν τη φορά ο αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα Ελλήνων Πολιτών κατά του ΑΜΚΑ Στέλιος Δανδουλάκης, δηλώνει ότι δεν του έχουν καταβάλει τη σύνταξή του επειδή ανήκει στην εν λόγω ομάδα Ελλήνων. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει στη Γενική Γραμματεία Κατά της Διαφθοράς, όπως και στους άλλους, έτσι και στον ίδιο, ενώ δεν του πληρώνουν τη σύνταξη, του βεβαιώνουν ψευδώς ότι του την έχουν καταβάλει!

Πιο αναλυτικά, στη νέα του διαμαρτυρία (καθώς ο ίδιος μας είχε στείλει εκ νέου πρόσφατα ανάλογη διαμαρτυρία για τη σοβαρή αυτή υπόθεση) κάνει λόγο για λανθασμένα και ψευδή στοιχεία χρόνου απάνθρωπης και αντισυνταγματικής αναστολής συντάξεως, μέσω μιας "βεβαίωσης" που του είχε χορηγηθεί από το υπουργείο Οικονομικών με εντολή του Δημήτρη Βάρδα ως αναπληρωτού υπουργού Οικονομικών.

«Το μεγάλο ερώτημα που αβίαστα δημιουργείται είναι τι έγιναν τα χρήματα της συντάξεως για το μήνα Ιούνιο 2013 ή και για το μήνα Ιούλιο 2013 τόσο για εμένα αλλά και πιθανώς και για τους άλλους 893 ομοιοπαθείς Έλληνες; Χρήματα μιας ζωής που με πολύ πόνο και μόχθο καταθέταμε, δυστυχώς, στο κράτος, με αποτέλεσμα απάνθρωποι και αδίστακτοι κρατικοί λειτουργοί και πολιτικοί να μας τα παρακρατούν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Δανδουλάκης, κάνοντας λόγο για μια πολύ ύποπτη υπόθεση που κάνει τους πάντες να διερωτούνται μήπως οι συντάξεις που υποτίθεται ότι δόθηκαν πήγαν σε τσέπες επιτήδειων.

Ο απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ζητάει από τη Γενική Γραμματεία Κατά της Διαφθοράς να προχωρήσει στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης και την ορθή διόρθωση των ψευδών ενημερωτικών σημειωμάτων-βεβαιώσεων. Επίσης, ζητά την καταγραφή στα αρχεία πληρωμών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την ορθή ημερομηνία αναστολής των συντάξεων και με τον όρο "αναστολή" και όχι με το ύποπτο και δόλιο όρο "διακοπή", προκειμένου να επιστραφούν, με την αποκατάσταση οριστικά της εν λόγω αδικίας, όλες οι συντάξεις που παρακρατήθηκαν.

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Δανδουλάκης, θα πρέπει να ελεγχθεί εάν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βεβαιώνει το αρχείο, το σύστημά του και τις εφορίες ότι καταβάλλει συντάξεις και για άλλους μήνες.

«Το ποσό των χρημάτων των συντάξεών μας, που αντισυνταγματικά και απάνθρωπα μας παρακρατούν (τουλάχιστον σε 893 Έλληνες πολίτες), πού πάνε και πού βρίσκονται; Μήπως έχουν την ίδια τύχη με τα χρήματα που λένε ψευδώς ότι μας τα κατέβαλαν; Μήπως είναι εύκολη λεία και βορά σε όποιον κρατικό λειτουργό και πολιτικό τα ρέγεται;», ερωτά ο κ. Δανδουλάκης.

Λόγω "πιστεύω"

Να υπενθυμίσουμε πως (όπως έχουμε ξαναγράψει και σε πρόσφατο δημοσίευμά μας) οι συγκεκριμένοι Έλληνες είναι οι επίμονοι αρνητές του ΑΜΚΑ.

Στην πλειονότητά τους παλαιοημερολογίτες, ορμώμενοι από τα θρησκευτικά τους "πιστεύω", αρνούνται πεισματικά να βγάλουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, με συνέπεια να βιώνουν ένα Γολγοθά! Δεν μπορούν να πάρουν συντάξεις και μισθούς. Δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν μπορούν να λάβουν επιδόματα. Επί της ουσίας, αν και εν ζωή, οι συνάνθρωποί μας αυτοί δεν υπάρχουν για το ελληνικό κράτος.

Κάποιοι από αυτούς είναι δίπλα μας. Γείτονες, γνωστοί. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η περίπτωση του αξιωματικού εν αποστρατεία Στέλιου Δανδουλάκη, από τα Χανιά, ο οποίος δίνει εδώ και χρόνια το δικό του αγώνα σε υπηρεσίες, Μέσα Ενημέρωσης και δικαστήρια. Στην Κρήτη άλλωστε υπάρχουν αρκετοί - κατ' εκτίμηση αρκετές δεκάδες - αρνητές του ΑΜΚΑ. Μάλιστα, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Υποστηρικτών των Ελληνικών και Χριστιανικών Ιδεών πρωτοστατεί στον πανελλαδικό αγώνα που καταβάλλεται για τη λήψη μέριμνας από την Πολιτεία ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν κάπως να επιβιώσουν.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια