default-image

Αποφασίζουν σήμερα για τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Κρήτη
Αποφασίζουν σήμερα για τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβδομάδα "καυτή" για τους αγρότες της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας αρχίζει από σήμερα, με τη μεγάλη σύσκεψη που διοργανώνει στα γραφεία της στις 2 το μεσημέρι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, για να ληφθούν αποφάσεις μορφής και χρόνου δυναμικών κινητοποιήσεων και να ανατραπούν στην πράξη οι σχεδιασμοί της φορολόγησης των παραγωγών με 26%.

Μάλιστα, σε αντίθεση με άλλες κινήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, που προγραμματίζουν συνάντηση για μεθαύριο Τετάρτη με τον Βαγγέλη Αποστόλου, η Κρήτη δε φαίνεται να δίνει στην κυβέρνηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της στον πρωτογενή τομέα άλλη περίοδο χάριτος!

Κάθε ελπίδα πια για αλλαγή πολιτικής στον πρωτογενή τομέα, που δε θα είναι στην κατεύθυνση της φοροεπιδρομής, αλλά θα κινείται στη λογική της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, φαίνεται να έχει καταρρεύσει για τους αγροτικούς φορείς της Κρήτης και κυρίως για την Ομάδα Αμπελουργών Κρήτης, που πήρε και την πρωτοβουλία να οργανώσει τις αντιδράσεις.

Οι μόνοι που δείχνουν ακόμη να ελπίζουν είναι οι συνδικαλιστές διαφόρων περιοχών της χώρας, που έχουν συγκροτήσει τη λεγόμενη "Πρωτοβουλία" των αγροτών, η οποία έχει κλείσει ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου για τις 2 το μεσημέρι μεθαύριο Τετάρτη. Σε αυτή την "Πρωτοβουλία" μετέχει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, ο πρόεδρος της οποίας Γιώργος Τζωρτζάκης θα βρίσκεται την Τετάρτη στην Αθήνα για να λάβει μέρος στις συναντήσεις που θα γίνουν.

Κατά τα λοιπά, στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι άνθρωποι της υπαίθρου "ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους" και δεν αποκλείεται από την Κρήτη αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας να γίνουν αποβάσεις προς την Αθήνα, όπου και θα διοργανωθούν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πάντως, ήδη, από τα πρώτα μας δημοσιεύματα για τις προωθούμενες κινητοποιήσεις, η κοινή γνώμη φάνηκε να βλέπει θετικά τις αντιδράσεις αυτές, θεωρώντας ότι «την ώρα που ο κόσμος είναι μουδιασμένος από τη μνημονιακή πολιτική της μέχρι πρότινος αντιμνημονιακής, όπως τη θεωρούσε, κυβέρνησης, οι αγρότες είναι αυτοί που έρχονται να τον αφυπνίσουν, κάνοντας την αρχή δυναμικών κινητοποιήσεων».

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Επιτροπή Αγώνα, που σε γενικές γραμμές έχει δημιουργηθεί, μετέχει και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ενώ με δηλώσεις τους έχουν κάνει γνωστή τη συμμετοχή τους επίσης και οι έμποροι του Ηρακλείου.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News