Ειδήσεις

Συνάντηση Τσακαλώτου - Λαγκάρντ με επίκεντρο το χρέος

Με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το ραντεβού, διήρκεσε 20 λεπτά και ο κ. Τσακαλώτος μετέφερε στην Κρ. Λάγκάρντ τις θέσεις της κυβέρνησης για το χρέος και ανέλυσε τον οδικό χάρτη των επόμενων κινήσεων της (προαπαιτούμενα, πρώτη αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών). 

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέχρι την 1/1/21016. Ήτοι το αργότερο μέχρι την ημέρα εκκίνησης ισχύος της Οδηγίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε και από την ελληνική Βουλή για τη διαδικασία διάσωσης των τραπεζών μέσω του περιβόητου bail-in το οποίο προβλέπει την εμπλοκή των μετόχων και των "δανειστών" της τράπεζας στους οποίους πέραν των ομολογιούχων συμπεριλαμβάνονται και οι καταθέτες.


Από την πλευρά της η κ.Λαγκαρντ φέρεται να συμφώνησε αλλά είπε ότι "αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις" τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. 

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το Ταμείο έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και ότι είναι σε επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους για το ελληνικό χρέος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια