Ειδήσεις

Εκδήλωση για τον αυτισμό στο Ρέθυμνο

Εκδήλωση με θέμα την υποστήριξη των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Ρέθυμνο Κρήτης στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 10:30. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΑΥΕΥΣ το Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσιάζει μια καινοτόμο τεχνολογική λύση, η οποία θα διευκολύνει την καθημερινότητα όσων οικογενειών έχουν μέλη με αυτισμό αλλά και τη δουλειά των επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης.

Οι υπηρεσίες προς πολίτες και επαγγελματίες παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας www.pavefs.gr, η οποία αποτελεί την επίσημη πηγή πληροφόρησης για το Πρότυπο Σύστημα Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό (ΠΑΥΕΥΣ). Το σύστημα ΠΑΥΕΥΣ δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο «Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης και Επιχειρηματικής Νοημοσύνης» του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες της ψυχικής υγείας.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του έργου ΠΑΥΕΥΣ Καθηγητής κ. Βασίλειος Βουτσινάς, «το ΠΑΥΕΥΣ είναι ένα ευφυές πληροφοριακό σύστημα για την υποστήριξη όλων όσων συνδέονται με άτομα με αυτισμό, δηλ. γονείς, ειδικοί, πάροχοι υπηρεσιών υγείας κλπ., καθώς τους εξασφαλίζει αυτόματη παροχή πληροφοριών και συμβουλών. Αυτές οι πληροφορίες και συμβουλές αφορούν στην είτε άμεση είτε και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμπεριφορών καθώς και συγκεκριμένων εκπαιδευτικών θεμάτων. Το ΠΑΥΕΥΣ είναι σύμφωνο με τη διαρκώς αυξανόμενη τάση για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας, πρωτοπορώντας παγκοσμίως στην περιοχή της ψυχικής υγείας».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης στην Κρήτη (Εμμ. Πορτάλιου 23, 1ος όροφος, έναντι ΒΙΟ) στις 10:30π.μ με ελεύθερη συμμετοχή. Στο πρώτο μέρος, οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του έργου και στο δεύτερο θα γίνει πιλοτική επίδειξη του συστήματος με τη συμμετοχή όσων από τους παρευρισκόμενους επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΑΥΕΥΣ ανατρέξτε στον δικτυακό τόπο: www.pavefs.gr και για την ημερίδα στείλτε email στο marketing@pavefs.gr ή τηλεφωνήστε στο 2610-969838.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια