Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: "Θα κάνω ξανά τη Ν.Δ. μεγάλο κόμμα εξουσίας"

Το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας και της Ελλάδας, το οποίο στηρίζεται σε πέντε «Α» - «Ανανέωση, Ανάπτυξη, Αναδιάρθρωση του Κράτους, Αριστεία και Αξιοπιστία» - ανέπτυξε σε πολίτες της Αθήνας ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

«Θέλω να σας πω από καρδιάς ένα "ευχαριστώ" γιατί κάθε φορά που με επιλέγατε με εμπιστευόσασταν. Σας ζητώ λοιπόν και πάλι να με εμπιστευτείτε, αυτήν τη φορά για να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία. Και αλλάζοντας τη Νέα Δημοκρατία, να αλλάξουμε μαζί και την Ελλάδα», επισήμανε αρχικά στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρέπει όλοι, απλοί Νεοδημοκράτες, στελέχη και υποψήφιοι να κάνουμε αυτοκριτική. Να αναγνωρίσουμε ότι η παράταξη υπηρέτησε με συνέπεια τον τόπο 41 χρόνια. Κάναμε λάθη. Γίναμε και εμείς στο παρελθόν ένα κόμμα που ενδεχομένως αντέγραψε τις κακές πρακτικές του πολιτικού μας αντιπάλου. Γίναμε κι εμείς με τον τρόπο μας ένα κόμμα μηχανισμών. Στην πορεία αυτή, πήραμε διαζύγιο από την ίδια τη νεολαία, από τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, από τον επιχειρηματικό κόσμο. Κι αυτό μας κόστισε», ανέφερε στη συνέχεια ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. κάνοντας γενναία αυτοκριτική για τα αίτια που οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε χαμηλά εκλογικά ποσοστά.

«Θέλω να ξανακάνω τη Ν.Δ. μεγάλο κόμμα εξουσίας, κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα», τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, ενώ στέλνοντας ενωτικό μήνυμα και στους συνυποψηφίους του ζήτησε να έχουν μεταξύ τους ειλικρινή και πολιτισμένο διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά πλήρωσε η Ν.Δ. του διχασμούς.

Απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής σε ανοικτή διαδικασία εκλογής. «Θέλω να συνδιαμορφώσουμε με τους φίλους το μέλλον του κοινού μας σπιτιού», είπε και ανέλυσε το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα κόμμα αξιών που θα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τις βασικές αξίες της παράταξης «για να αντιπαρατεθούμε επιτέλους στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, που θα μιλήσει ουσιαστικά για ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες, που θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος πατριώτης».

Συμπλήρωσε ότι θέλει ένα κόμμα που θα παράγει εφαρμοσμένη πολιτική, που δε διστάζει να μιλήσει για ισοδύναμα φοβούμενο ότι έτσι θα αποξενώσει κάποια συντεχνία, που θα ασχοληθεί περισσότερο με τη δημόσια ευημερία και λιγότερο με την παραγωγή ατομικού πλούτου.

«Θέλω ένα κόμμα που θα δώσει πραγματικές ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Δε θέλω ένα κόμμα που θα διοικείται από αρχηγό και την παρέα του», συνέχισε και τάχθηκε υπέρ της θέσπισης θητείας για τον πρόεδρο και υπέρ της πρότασης η βάση να έχει λόγο και στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών.

«Θέλω μια Ν.Δ. που δε θα χωρίζεται σε Σαμαρικούς, Μητσοτακικούς, Καραμανλικούς, Μεϊμαρακικούς», είπε μεταξύ άλλων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αυτή τη Ν.Δ. μπορούμε να την κάνουμε πράξη».

«Δε γίνεται ο νικητής πρόεδρος να διαγράφει τον ηττημένο. Όλοι οι υποψήφιοι να συμφωνήσουμε ότι θα στηρίξουμε το νικητή. Αυτό περιμένει ο κόσμος. Όλοι είμαστε στρατιώτες και ως στρατιώτες θα πορευτούμε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα», υπογράμμισε επιπλέον ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: «Ζητώ τη στήριξή σας, τη δύναμή σας να αλλάξουμε τη Ν.Δ. δραστικά. Και αλλάζοντας τη Ν.Δ. να αλλάξουμε και την Ελλάδα με μια υπερήφανη, μεγάλη κεντροδεξιά. Να είστε καλά και με τη στήριξή σας στις 22 Νοεμβρίου θα είμαστε νικητές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια