default-image

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με προορισμό το Ηράκλειο

Ηράκλειο
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με προορισμό το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Βενετίας πραγματοποίησε ένα αεροσκάφος της easyJet, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Ηράκλειο. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ της βρετανικής πρωτεύουσας, όταν περίπου στα μισά της πτήσης ο πιλότος έχασε τις αισθήσεις του και ενώ είχε τον έλεγχο στο πιλοτήριο, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η άδεια για αλλαγή πορείας.

Ωστόσο, οι επιβαίνοντες δε διέτρεξαν κανέναν κίνδυνο καθώς ο συγκυβερνήτης, ο οποίος την ώρα της αδιαθεσίας του συναδέλφου του βρισκόταν στο πιλοτήριο, προσγείωσε με ασφάλεια το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο "Μάρκο Πόλο" της Βενετίας, ενώ και η εταιρεία με άλλο αεροσκάφος μετέφερε τελικά τους επιβάτες στο Ηράκλειο το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα και με τον αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Πλιάκα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Βενετία και ένα ασθενοφόρο περίμενε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει τον πιλότο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η βρετανική Sun, ο πιλότος παραμένει στο νοσοκομείο, ωστόσο η υγεία του δε διατρέχει κίνδυνο.  

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 164 επιβάτες, είχε αναχωρήσει από το Λονδίνο στις 7:25 το πρωί της Παρασκευής, όμως η easyJet περίμενε μέχρι το μεσημέρι για να ανακοινώσει την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης.

Στη συνέχεια, η εταιρεία διέθεσε ένα άλλο αεροσκάφος της για να μεταφέρει τους επιβάτες στο Ηράκλειο, όπου έφτασαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόλις πριν από λίγες μέρες, ο πιλότος ενός επιβατικού αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε πτήση από το Φοίνιξ στη Βοστόνη πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Και σε αυτήν την περίπτωση πάντως, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το προσγείωσε ομαλά, χωρίς να κινδυνέψουν οι 147 επιβάτες.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_mi2xbc8s/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News