default-image

Στο πλευρό των αγροτών το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Κρήτη
Στο πλευρό των αγροτών το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγρότες εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δηλώνοντας "παρών" στους αγώνες τους και ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου που αλλάζει την φορολόγηση των παραγωγών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΗ, «θεωρούμε ότι η επικείμενη αύξηση της φορολόγησης θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στον ήδη δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο της χώρας μας και θα οδηγήσει και αυτόν τον κλάδο της οικονομίας μας σε καταστροφή. Τα αρνητικά αποτελέσματα θα είναι πολλαπλά - αφενός θα ανακόψει την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και αφετέρου η φορολόγηση θα αποτελέσει αντικίνητρο για τους νέους να στραφούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, σε μια περίοδο μάλιστα με υψηλά ποσοστά ανεργίας».

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ακόμη ότι φορολογείται η αγροτική παραγωγή με άμεση συνέπεια τη μείωση των ήδη πενιχρών εισοδημάτων των Κρητικών εργαζομένων που συμπληρώνουν τα εισοδήματά τους από έσοδα που προέρχονται από αγροτική ενασχόληση.

Επίσης, όπως επισημαίνει, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα θα φέρει πολλαπλές νέες θέσεις εργατών και μπορεί πραγματικά να φέρει λύσει στο μείζον εθνικό ζήτημα της ανεργίας.

«Η αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή μας είναι δεδομένη, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί το επιβάλλουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει η διοίκηση του ΕΚΗ που απαιτεί «από την κυβέρνηση και τα κόμματα να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το σχέδιο νόμου για το νέο φόρο στην αγροτική γη».

«Ο αγροτικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας μας και έχουμε υποχρέωση να τον στηρίξουμε», καταλήγει το ΕΚΗ στην ανακοίνωσή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News