Ειδήσεις

Οι πρώτες δράσεις του Δικτύου "Διαβάζω για τους Άλλους"

Τις πρώτες του προγραμματισμένες δράσεις για παιδιά ανακοίνωσε το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο "Διαβάζω για τους Άλλους", που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο.

Οι δράσεις αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με το "Κέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Νέας Αλικαρνασσού" το Σάββατο 10 και 17 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα δραστηριοτήτων του "Κέντρου Στήριξης Ρομά".

Εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά ένα πιλοτικό πρόγραμμα για παιδιά Ρομά πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο "δίδυμες" δράσεις ανάγνωσης παραμυθιού.

Με την υποστήριξη της παιδαγωγού του "Κέντρου Στήριξης Ρομά" κυρίας Μ. Ασαργιωτάκη, όπως και τη βοήθεια του διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού κύριου Α. Περισυνάκη, οργανώθηκαν δύο ομάδες παιδιών ηλικίας από 7 έως 13 ετών, που θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα δραστηριοτήτων του "Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού" το Σάββατο 10 και 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρα από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι.

Οι δύο αυτές "δίδυμες" δράσεις περιλαμβάνουν την ανάγνωση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά "Ηλιοτρόπιο", από δύο εξειδικευμένες παιδαγωγούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την ανάγνωση του παραμυθιού θα ακολουθήσει μικρό δρώμενο από τα ίδια τα παιδιά, εμπνευσμένο από το παραμύθι με θεατρικά και μουσικοκινητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Δικτύου "Διαβάζω για τους Άλλους", η συνεργασία με το "Κέντρο Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων Ν. Αλικαρνασσού" σχεδιάζεται να είναι μόνιμη για τη σχολική χρονιά 2015-2016, με περιοδικές προγραμματισμένες δράσεις.

Ο στόχος του "Διαβάζω για τους Άλλους" σε σχέση με τη συγκεκριμένη ομάδα παιδιών είναι η μετάδοση όσο το δυνατόν περισσότερων ερεθισμάτων μέσα από τη λογοτεχνία και τις τέχνες.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Δικτύου στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του "Διαβάζω για τους Άλλους" στο http://giatousallous.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια