default-image

Προσφορά βοήθειας από τους Γιατρούς του Κόσμου στα Χανιά

Κρήτη
Προσφορά βοήθειας από τους Γιατρούς του Κόσμου στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έργο του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά, με την προσφορά εθελοντικής εργασίας, θα συμβάλει η Οργάνωση "Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος", που θα βρεθεί στην πόλη από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας και έως την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στο χώρο του Ανοικτού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά (Μπονιαλή 11), θα πραγματοποιείται εξέταση από παθολόγο, γυναικολόγο και παιδίατρο.

Επιπλέον, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Γηροκομείο Χανίων. Τέλος, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, οι Εθελοντές Γιατροί Κύπρου θα προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στο αγροτικό ιατρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαλελιανών "Η Δημιουργία", ενώ η κοινωνική λειτουργός των Γιατρών του Κόσμου σε συνεργασία με τον παιδίατρο κ. Πέτρο Ιακωβίδη αφενός θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά για τον εθελοντισμό και αφετέρου ο παιδίατρος θα προβεί σε παιδιατρική εξέταση στους μαθητές/τριες.

Σημειώνεται ότι το Ανοιχτό Πολυϊατρείο Χανίων λειτουργεί από το 2007 με πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων κατοίκων, των ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας και όλων όσων έχουν περιορισμένη ή και μηδενική πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στην προστασία του "ευαίσθητου" πληθυσμού (γυναίκες, παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι) και στην υποστήριξη των τοπικών δομών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Ανοικτό Πολυϊατρείο Χανίων στο 2821023110 ή στο email [email protected]

Η Οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου"/Medecins du Monde

Οι Γιατροί του Κόσμου/Medecins du Monde είναι μία διεθνής, ιατρική, ανθρωπιστική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Δραστηριοποιείται τηρώντας αυστηρά την επιχειρησιακή της ανεξαρτησία, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των πληθυσμών και τις δυνατότητες των ομάδων της να προσφέρουν βοήθεια σε μεγάλες αλλά και σιωπηρές κρίσεις του πλανήτη μας.

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και, πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί πανανθρώπινο δικαίωμα, υλοποιούν στα πλαίσια των δράσεών τους δωρεάν προληπτική και διαγνωστική εξέταση.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας των Γιατρών του Κόσμου να προσφέρουν ιατρική φροντίδα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, κλιμάκιο της οργάνωσης επισκέπτεται πλήθος περιοχών της Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια του 2015, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News