default-image

Διακόπτει τη λειτουργία της η Minoan Air

Κρήτη
Διακόπτει τη λειτουργία της η Minoan Air

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διέκοψε τη λειτουργία της η Minoan Air ("Μινωικές Αερογραμμές"), η οποία με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της στο Facebook γνωστοποιεί την αναστολή της δραστηριότητάς της «για μικρό διάστημα ώστε να υπάρξει χρόνος για τον επαναπροσδιορισμό των στόχων μας σύμφωνα με την εταιρική μας φιλοσοφία».

Η αεροπορική εταιρεία, ορμώμενη εκ Κρήτης, εκτελούσε εσωτερικά δρομολόγια από και προς Αθήνα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Κω, Μυτιλήνη, Μύκονο και Σαντορίνη.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας εμφανίζονται στη θέση του προέδρου ο Μιλτιάδης Τσαγκαράσης και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Γεώργιος Μαυραντωνάκης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί φίλοι,

Με την ουσιαστική λήξη της φετινής θερινής περιόδου, θα θέλαμε εκ μέρους των "Μινωικών Αερογραμμών" να σας ευχαριστήσουμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τη συνεχή υποστήριξη της εταιρείας μας.

Η 5ετής οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας έχει, όπως όλοι γνωρίζετε, σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και οι αερομεταφορές και ο τουρισμός γενικότερα δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση για μας.

Με σκοπό να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η εταιρεία μας αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της για μικρό διάστημα ώστε να της δοθεί χρόνος για επαναπροσδιορισμό των στόχων μας σύμφωνα με την εταιρική μας φιλοσοφία.

Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε με λεπτομέρειες για το νέο μας επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. των "Μινωικών Αερογραμμών"».

Πάντως, η συγκεκριμένη ανακοίνωση απουσιάζει από τον επίσημο ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας.

Η Minoan Air άρχισε τις εμπορικές της πτήσεις την 1η Ιουνίου 2012 εκμεταλλευόμενη ένα σμήνος τριών ελικοστροβίλων αεροσκαφών Fokker 50 θέσεων. Η επιχειρησιακή βάση της εταιρείας είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκτελούσε τακτικά δρομολόγια προς Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη και Σαντορίνη και παράλληλα επιχειρούσε σε αγορές του εξωτερικού. Το καλοκαίρι του 2012 εκτέλεσε 270 εσωτερικά δρομολόγια στην Ισπανία, από τον Οκτώβριο του ιδίου έτους μέχρι τον Ιούνιο εξυπηρέτησε 850 εσωτερικές πτήσεις στη Σουηδία, το Μάρτιο του 2013 ξεκίνησε δρομολόγια από την Οξφόρδη προς το Δουβλίνο και το Εδιμβούργο, όπου μέχρι τον Ιούλιο μετέφερε 5.500 επιβάτες και από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο η εταιρεία επιχειρούσε από το Λουγκάνο της Ελβετίας προς τη Ρώμη και τη Βιέννη.

Η Minoan Air κατά το πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας της εκτέλεσε πλέον των τριών χιλιάδων πτήσεων μεταφέροντας 70.000 επιβάτες. Η εταιρεία είναι υπερήφανη για την εξαγωγή των υπηρεσιών της διότι σχεδόν το 80% των εσόδων της παρήχθησαν στο εξωτερικό συνεισφέροντας έτσι θετικά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News