default-image

Ξαφνικά αύξηση των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα

Ελλάδα
Ξαφνικά αύξηση των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, (ΔΟΜ) διαπιστωσε ανέλπιστη και ξαφνική αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έφτασαν στα ελληνικά νησιά την περασμένη εβδομάδα, με 7.000 αποβιβάσεις καθημερινά έναντι 4.500 στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, η ξαφνική αύξηση ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι ο καιρός αρχίζει να επιδεινώνεται, οπότε όσοι έχουν σκοπό να μεταναστεύσουν το κάνουν τώρα προκειμένου να αποφύγουν το ταξίδι υπό πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στη Λέσβο το Σάββατο όπυ και συνομιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Φλέμινγκ πρόσθεσε ότι η UNHCR επιδοκιμάζει την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης που άρχισε η Ε.Ε., με τη μεταφορά σήμερα από την Ιταλία στη Σουηδία 19 προσφύγων που προέρχονται από την Ερυθραία. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσει γρήγορα η μετεγκατάσταση προσφύγων και γι' αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

«Νομίζουμε ότι η αρχή θα είναι αργή, αλλά θα υπάρξει μια επιτάχυνση μόλις η διαδικασία λειτουργήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News