default-image

Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο κατά της ΤΤIP (Ηχητικό)

Κρήτη
Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο κατά της ΤΤIP (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11.30 το πρωί και στο Ηράκλειο στη πλατεία Καλλεργών( Λιοντάρια), κατά της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου ΤΤΙΡ, μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ, μίλησε στο Ράδιο  9.84 ο Αριστείδης Παπαδάκης μέλος της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου, από τους φορείς και τις συλλογικότητες που οργανώνουν τη σχετική κινητοποίηση.

Παράλληλα ο κ. Παπαδάκης ανέλυσε γιατί «αυτή η Συμφωνία συνιστά ουσιαστικά απειλή για την Δημοκρατία μας, τον τομέα των Δημοσίων Υπηρεσιών, τα Κοινωνικά & Περιβαλλοντικά πρότυπα, και θέτει σε κίνδυνο την μικρής κλίμακας ποιοτική γεωργία, τα διατροφικά και φαρμακευτικά πρότυπα, την απαραίτητη ενεργειακή μετάβαση, και το δικαίωμα και δυνατότητα μας να αναμορφώσουμε την κοινωνία προς το καλύτερο».

Όπως είπε «οι δικαιούχοι αυτών των συμφωνιών είναι οι μεγάλες εταιρείες που τις έχουν σχεδιάσει και προωθήσει, δεν είναι οι πολίτες, πρόκειται ουσιαστικά είπε για την «οικονομική δικτατορία» των μεγάλων πολυεθνικών έναντι των κρατών και των λαών , φτάνοντας μέχρι τα στοιχειώδη ατομικά και ιδιωτικά δικαιώματα των πολιτών».

«Στην Ευρώπη, το κίνημα κατά της TTIP και CETA έχει αυξηθεί μαζικά κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Στις 6 Οκτωβρίου, η πρωτοβουλία των Ευρωπαίων πολιτών ενάντια στην TTIP και CETA ολοκλήρωσε το έτος με πάνω από 3,3 εκατομμύρια υπογράφοντες, ανάμεσα τους και πολίτες της Ελλάδας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News