Ειδήσεις

Ποιος φταίει για τον 29χρονο στην εντατική (;)

Την παρέμβαση της ΔΥΠΕ Κρήτης προκάλεσε η μεγάλη καθυστέρηση στην έρευνα για την περίπτωση του 29χρονου Ηρακλειώτη που έπεσε σε κώμα στη διάρκεια επέμβασης τον περασμένο Αύγουστο.

Η οικογένεια του άτυχου παλικαριού, που μπήκε στο νοσοκομείο για επέμβαση ρουτίνας και κατέληξε καθηλωμένος στη ΜΕΘ, θορυβημένη από την καθυστέρηση ζήτησε εξηγήσεις, με συνέπεια την παρέμβαση της αναπληρώτριας διοικήτριας κ. Τριχοπούλου, η οποία περιμένει να λάβει στα χέρια της το τελικό πόρισμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ακριβώς καθώς παραμένουν "ορφανές" οι ευθύνες για την τραγική κατάληξη σε μια επέμβαση "ρουτίνας", στην οποία υποβλήθηκε ο 29χρονος, για να καταλήξει καθηλωμένος στην εντατική.

Δυόμισι μήνες μετά και λίγες ημέρες πριν την εκπνοή κάθε νόμιμης προθεσμίας για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οικογένεια του άτυχου παλικαριού ζήτησε εκ νέου την παρέμβαση της ΔΥΠΕ Κρήτης.

Περιμένουν απαντήσεις

Οι γονείς του 29χρονου Αλέξανδρου και η σύζυγός του, που έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους δύο μέρες αφότου ο νέος άνδρας έπεσε σε κώμα, περιμένουν απαντήσεις. Ακόμη αδυνατούν να πιστέψουν πως μπήκε στο ΠΑΓΝΗ για αφαίρεση κύστης που εντοπίστηκε στον ένα του πνεύμονα και κατέληξε σε κωματώδη κατάσταση μέσα στο χειρουργείο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, μετά την τραγική κατάληξη της επέμβασης και την προσφυγή της οικογένειας του σε κάθε αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό, ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε επιτροπή που ορίστηκε άμεσα.

Για την οικογένεια του 29χρονου, που έχει μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης με την ελπίδα να ανακτήσει επικοινωνία με το περιβάλλον, δεν περνά μέρα που να μη ρωτά για το αποτέλεσμα της έρευνας, καθώς έχει προσφύγει και στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να καταλογιστούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Ως τις 15 Οκτωβρίου

Απαντώντας στο ερώτημα της "ΚΡΗΤΗ TV", η αναπληρώτρια διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης κ. Τριχοπούλου αναφέρει πως, μετά την πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τους γονείς του Αλέξανδρου, έδωσε προθεσμία στην επιστημονική επιτροπή ώστε να καταθέσει το πόρισμά της το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Οπότε ουσιαστικά λήγει η νόμιμη προθεσμία των τριών μηνών μέσα στην οποία θα πρέπει να παραδοθεί.

Το πόρισμα δηλώνουν ότι περιμένουν τόσο η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος σε συνεδρίασή του άκουσε τους γονείς του 29χρονου αφού κατέθεσαν την καταγγελία τους και στον επιστημονικό φορέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια