Ειδήσεις

Η Κ. Κρέτσου στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» επισκέφτηκε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε., Κορίνα Κρέτσου, η οποία ξεναγήθηκε από την Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Συθιακάκη, ενώ τη συνόδευαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Μουσείου Εμ. Δρακάκης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Μ.Ι. της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Ιωάννης Λογιάδης και εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Η κ. Κρέτσου ξεναγήθηκε «στις συλλογές που αναδεικνύουν την εξέλιξη του χριστιανικού πολιτισμού της Κρήτης από τον 14ο μέχρι και τον 19ο αιώνα». Παράλληλα, «αφού πληροφορήθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Μουσείο για να αναδείξει την παράδοση της Κρήτης και ενημερώθηκε για τους στόχους και τις επιδιώξεις του εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη που είχε το θέμα του Μουσείου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπει πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διοχετεύονται σε τέτοιους σημαντικούς σκοπούς και να συμβάλουν στην διάσωση και την προβολή ενός τόσο σπουδαίου πολιτισμού».

Επιπρόσθετα, «με τη νέα μορφή του, το μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα της χριστιανικής τέχνης που αναπτύχθηκε στην Κρήτη από τον 14ο μέχρι τα τέλη της Τουρκοκρατίας (19ος αιώνας).

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά του εκθέματα είναι έργα του Άγγελου Ακοτάντου (15ος αιώνας) και Μιχαήλ Δαμασκηνού (16ος αιώνας), σημαντικών εκπροσώπων της Κρητικής Σχολής Αγιογραφίας.

Εκτίθενται ακόμη τοιχογραφίες, αντιπροσωπευτικά έργα λιθογλυπτικής, ξυλογλυπτικής, μεταβυζαντινής μεταλλοτεχνίας και μικροτεχνίας, νομισμάτων, λατρευτικών αντικειμένων, αμφίων, κεντητικής, χειρογράφων και παλαιτύπων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια