default-image

"Φαντάσματα" 404 υπηρεσίες στο δημόσιο

Οικονομία
"Φαντάσματα" 404 υπηρεσίες στο δημόσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη υπάρχουν εξαφανισμένοι υπάλληλοι και ολόκληρες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστός αφενός ο αριθμός των εργαζομένων και αφετέρου πόσο μας κοστίζουν .

Συνολικά 404 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν έχουν απογραφεί, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η κεντρική διοίκηση τον αριθμό των εργαζομένων τους αλλά και το σύνολο των αποδοχών τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα σημερινό τη εφημερίδας «Έθνος», η μη απογραφή των 404 ΝΠΙΔ εμπεριέχει στοιχεία παρατυπίας, καθώς στο παρελθόν έχουν τεθεί αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την καταγραφή τους, τα οποία έχουν παραβιάσει οι διοικήσεις.

Παράλληλα δεν πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, όπως ισχύει για το σύνολο των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστός ούτε ο αριθμός των εργαζομένων ούτε το ύψος των αποδοχών τους.

Να σημειωθεί πως η απογραφή των φορέων και η καταβολή των αποδοχών του συνόλου των υπαλλήλων στο Δημόσιο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2011.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News