Ειδήσεις

"Σύμπραξη" για την στήριξη ανέργων-Δομών Κοινωνικού Δικτύου

Την «σύμπραξή» τους από κοινού αποφάσισαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος τους Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά προκειμένου να πιέσουν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη δωρεάν μεταφορά ανέργων και την επαναφορά Δομών Κοινωνικού Δικτύου, ενώ σήμερα αναμένεται η συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Θεανώ Φωτίου.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΗ, «μετά από συνάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Βοργιά Στέλιου και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, συμφωνήθηκε η από κοινού πίεση προς το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό:

Α) Τη δωρεάν μετακίνηση με το Αστικό ΚΤΕΛ των ανέργων και ευπαθών ομάδων της πόλης μας, με επιχορήγηση του ΚΤΕΛ, όπως αυτό ισχύει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Β) Την επαναλειτουργία των Δομών Κοινωνικού Δικτύου Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας, έχοντας υπόψη το κοινωνικό έργο που επιτελούσαν καθημερινά σε 5.000 συντοπίτες μας στο Δήμο Ηρακλείου, με την απασχόληση 33 ειδικευμένων εργαζομένων οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν την ανεργία.

Για το σκοπό αυτό το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απέστειλε σχετική επιστολή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου Θεανώ, ενώ τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν υπόψη της υπουργού και από το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό Βασίλη σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε δέσμευση και από τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Βαρδάκη Σωκράτη για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας, ενώ παράλληλα μεσολάβησε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με την κ. Φωτίου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θεωρεί μείζον ζήτημα την άμεση επίλυση των παραπάνω αιτημάτων και καλεί το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια