default-image

750.000 ευρώ για την συντήρηση οδικού δικτύου στο Ηράκλειο

Κρήτη
750.000 ευρώ για την συντήρηση οδικού δικτύου στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμβαση ύψους 750.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας «Λιμενική Α.Ε.» Αντώνη Ορφανάκη, και του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη, για την συντήρηση του οδικού δικτύου στο νοτιοανατολικό τμήμα της ΠΕ Ηρακλείου

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, «παρά την δυσκολία της εποχής λόγω της οικονομικής κρίσης, εξασφαλίσαμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδότηση για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου Ηρακλείου. Είναι η δεύτερη σύμβαση που υπογράφουμε σήμερα και θα ακολουθήσει σύντομα και μια τρίτη με το ίδιο περιεχόμενο. Οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται αλλά συνεχώς διεκδικούμε και άλλες χρηματοδοτήσεις».

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφορά το νοτιοανατολικό τμήμα της ΠΕ Ηρακλείου και οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: αποκατάσταση επιφανειακών φθορών, καθαρισμός της οδού (υφιστάμενων τάφρων, ερεισμάτων και τεχνικών), ανανέωση των διαγραμμίσεων, απομάκρυνση ξένων σωμάτων (π.χ. φερτών υλικών), ασφαλτόστρωση και οδοστρωσία, τοποθέτηση / αντικατάσταση σημάτων, κατασκευή νέων επενδεδυμένων τάφρων, μικρές επεμβάσεις εξυγίανσης οδοστρώματος με τοποθέτηση σκύρων και στραγγιστηρίων όπου υπάρχουν καθιζήσεις, συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και σημάτων, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας όπου απαιτείται, κοπή δέντρων και κλαδιών για την εξασφάλιση ορατότητας κ.λπ.

Επίσης προβλέπονται προγραμματισμένες επεμβάσεις προληπτικής συντήρησης σε θέσεις που έχουν εμφανιστεί φθορές σε αρχικό στάδιο όσο και έκτακτες επεμβάσεις διορθωτικής συντήρησης σε θέσεις όπου θα εμφανιστεί επείγουσα ανάγκη συντήρησης του οδοστρώματος (π.χ. μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου).Η προθεσμία για την περάτωση του συνόλου των εργασιών του έργου ορίζεται σε  τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News