default-image

Αναβολή στη δίκη των αστυνομικών για τον τραυματισμό νεαρών

Κρήτη
Αναβολή στη δίκη των αστυνομικών για τον τραυματισμό νεαρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβλήθηκε χθες για τις 27 Ιουνίου, μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορούμενων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η δίκη για την υπόθεση του βαρύ τραυματισμού δύο νεαρών μετά από καταδίωξη στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου τον Ιανουάριο του 2013.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ενήλικας οδηγός και ο ανήλικος τότε συνεπιβάτης είχαν τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύτηκαν επί εβδομάδες στο ΠΑΓΝΗ, αρχικά στις ΜΕΘ ενηλίκων και ανηλίκων και στη συνέχεια στη Νευροχειρουργική και Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου, αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως στους δύο αστυνομικούς είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ μετατέθηκαν από τη ΔΙ.ΑΣ. Και οι δύο αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Είχε πραγματοποιηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση όχι μόνο των δύο αστυνομικών που επέβαιναν στη μηχανή που ακολουθούσε το μοτοποδήλατο των νεαρών, αλλά και εναντίον ενός τρίτου αστυνομικού, ο οποίος ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής το μοτοποδήλατο των παιδιών και τη μηχανή της ομάδας του.

Η ΕΔΕ δεν κατέληξε σε συμπεράσματα, ενώ περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχει μια μάρτυς, η οποία κλήθηκε να καταθέσει και στην ΕΔΕ. Σε όλες της τις καταθέσεις αναφέρει ότι είδε «τον αστυνομικό συνεπιβάτη της πρώτης μηχανής της ΔΙ.ΑΣ. να ακουμπά με το πόδι του το μοτοποδήλατο που οδηγούσαν τα παιδιά και αυτό να πέφτει στον γκρεμό από ύψος περίπου 10 μέτρων».

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News