Ειδήσεις

Η Αγία Βαρβάρα τιμά τους ήρωες προγόνους της

Μεθαύριο Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί, μετά τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Βαρβάρα, το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης». Το μνημόσυνο τελείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, στην αίθουσα ενθυμημάτων, δίπλα από τα γραφεία του συλλόγου, και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2002, όταν το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου, με πρόεδρο τον κ. Ζαχάρη Χουστουλάκη, αποφάσισε να τιμήσει τους ήρωες της Αγίας Βαρβάρας, δημιουργώντας μια αίθουσα στην οποία συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις μάχες του παρελθόντος.

Η αίθουσα αυτή ονομάστηκε, πολύ εύστοχα, αίθουσα ενθυμημάτων και είναι πάντα διαθέσιμη στο κοινό για να θαυμάσει και να τιμήσει τους ήρωες αυτούς, που θυσίασαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το μέγιστο αγαθό της ελευθερίας.

Από το 2002 έως και σήμερα, όλα τα άτομα που διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου συνεχίζουν αυτό το θεσμό, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια