Ειδήσεις

Στις 22 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Στις 22 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος.

Μετά από σχεδόν πέντε ώρες η ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων, που επιχείρησε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από τη διαδικασία ανάδειξης του νέου ηγέτη της παράταξης, αποφάσισε πως οι εκλογές για τη διαδοχή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα γίνουν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ενώ οι επαναληπτικές εκλογές, εφόσον χρειαστεί, θα διεξαχθούν στις 29 του ίδιου μήνα.

Μεταξύ άλλων, στόχος της συνεδρίασης ήταν να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες, να προσδιοριστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, όπως πόσες κάλπες θα στηθούν και σε ποια μέρη και να κλειδώσει το αντίτιμο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για τα εγγεγραμμένα και τα νέα μέλη.

Η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει ξανά την ερχόμενη Δευτέρα, στις 15:00, προκειμένου να "κλείσουν" διαδικαστικά θέματα.

Τον Άδωνι Γεωργιάδη εκπροσώπησε στην ΚΕΦΕ ο συνεργάτης του Στέφανος Σταμούλης, τον Ευάγγελο Μεϊμαρακη ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τάσος Γαϊτάνης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, και τον Απόστολο Τζιτζικώστα η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.   

Τα συνολικά 17 μέλη της Επιτροπής, της οποίας προήδρευε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, μεταξύ άλλων, άκουσαν τις εισηγήσεις των τεχνικών συμβούλων για το χρόνο και το χρήμα που απαιτούνται για να στηθεί ένα ασφαλές πληροφοριακό σύστημα που θα εγγυάται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων για τη συμβολή τους ώστε να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί μία πρώτη προσπάθεια την Τρίτη, κατά την οποία δεν είχε καταστεί δυνατό να υπάρξει απόφαση.

Στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων, πάντως, έχουν αρχίσει να καταστρώνονται προγράμματα περιοδειών που θα κάνουν και οι τέσσερις υποψήφιοι, προκειμένου να κινητοποιήσουν μέλη, φίλους και ψηφοφόρους της Ν.Δ. να προσέλθουν στις κάλπες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια