default-image

Συναντήθηκαν στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα"!

Κρήτη
Συναντήθηκαν στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπροσωπεία μαθητών από το Λύκειο Ατενέ του Λουξεμβούργου, μαζί με παιδιά από το 1ο Λύκειο Ηρακλείου, που συμμετέχουν από κοινού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών για την προώθηση του πολιτισμού, επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, που τους υποδέχτηκαν, χαρακτήρισαν τους μαθητές του Λυκείου Ατενέ ως καλούς πρεσβευτές της Κρήτης, και τους κάλεσαν να επιλέξουν μαζί με τους γονείς τους το νησί μας για τις διακοπές τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν τα Λύκεια Λουξεμβούργου και Ηρακλείου συνδράμουν ο φιλέλληνας καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών Έντουαρντ Βόλτερ, και ο Σύλλογος "Φίλων του Λουξεμβούργου στην Κρήτη".

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ενώ από το πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" στην "ΚΡΗΤΗ TV" μίλησαν για την εμπειρία της κρητικής φιλοξενίας και αναφέρθηκαν και σε όλα αυτά τα οποία ακούνε για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια στο Λουξεμβούργο.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_yms7l95z/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News