default-image

Χωρίς ρεύμα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης - Χρωστάει στη ΔΕΗ

Κρήτη
Χωρίς ρεύμα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης - Χρωστάει στη ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλεκτροσόκ στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΟΑΚ προκάλεσε η ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στα Χανιά λόγω οφειλών, την ώρα που το κράτος δεν έχει καταβάλει την επιχορήγηση για το 2014 και 2015 και οι πολίτες οφείλουν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί και ανέρχονται στο σύνολό τους σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των δαπανών για την ηλεκτροδότηση όλων των εγκαταστάσεων του Οργανισμού στην Κρήτη, ωστόσο το ρεύμα κόπηκε μόνο στα γραφεία στα Χανιά.

Η διοίκηση του ΟΑΚ υπέβαλε αίτημα προς τη ΔΕΗ για επανασύνδεση του ρεύματος.

Η πρώτη αίτηση έγινε την Τετάρτη και η δεύτερη με νέα διατύπωση την Πέμπτη. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Λευτέρης Κοπάσης, στο αίτημα ο Οργανισμός αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκχωρήσει στη ΔΕΗ το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει για να καλυφτεί η οφειλή.

Μέχρι να συμβεί αυτό ο ΟΑΚ αιτείται διακανονισμό, ώστε να γίνει πληρωμή του χρέους σε 70 δόσεις των 50.000 ευρώ εκάστη.

Οι οφειλές των πελατών του κυμαίνονται μεταξύ 3-4 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 60% αφορά σε τρέχοντες λογαριασμούς που αναμένεται να εισπραχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News