Ειδήσεις

Ο Λ. Αυγενάκης για τις προγραμματικές δηλώσεις Σπίρτζη

«Γενικόλογους» και «ασαφείς» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης τους άξονες δράσης που περιέγραψε κατά τη χθεσινή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεών του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ν.Δ. ο κ. Σπίρτζης δεν έκανε καμία ουσιώδη αναφορά στις δημόσιες και ιδιωτικές μεταφορές, στα έργα και στον προγραμματισμό νέων έργων, ενώ αντίθετα αφιέρωσε το χρόνο του στο να «κατηγορεί τα κόμματα» που ήταν στην εξουσία πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Στην τοποθέτησή του αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει αναλυτικά τα εξής:

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τη χθεσινή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του.

Τα 2/3 του χρόνου του τα αφιέρωσε στο να κατηγορεί κόμματα που βρέθηκαν στην εξουσία τα προηγούμενα χρόνια - ξεχνώντας ότι ήταν στενός συνομιλητής των απελθόντων υπουργών - και τον υπόλοιπο χρόνο στην περιγραφή πέντε γενικόλογων και ασαφών αξόνων δράσης.

Δυστυχώς, καμία αναφορά για τις αστικές συγκοινωνίες, καμία ουσιώδης αναφορά στις δημόσιες και ιδιωτικές μεταφορές, καμία ουσιώδης αναφορά για τα υπάρχοντα έργα, καμία ουσιώδης αναφορά για τον προγραμματισμό νέων έργων.

Την ίδια στιγμή, για τα όσα γενικά είπε, παρέπεμψε το Σώμα στις ολοκληρωμένες προτάσεις που θα κατέθετε στα πρακτικά, τις οποίες όμως ποτέ δεν κατέθεσε. Ή δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει, ή για άλλη μια φορά αερολογεί.

Ως Ν.Δ., δεσμευόμαστε ότι - παρά τις μεγάλες πολιτικές διαφωνίες που έχουμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. - θα συμμετέχουμε ενεργά και με προτάσεις σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με δημιουργικό και εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να διορθώσουμε στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος.

Δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ των θεσμικών αλλαγών για την επιτάχυνση της υλοποίησης των δημόσιων έργων, είμαστε υπέρ της δημιουργίας δομών στρατηγικού σχεδιασμού δημόσιων υποδομών, είμαστε υπέρ της απλούστευσης διαδικασίας έγκρισης και υλοποίησης μεγάλων δημοσίων έργων, είμαστε υπέρ της ενίσχυσης της εξωστρέφειας, είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της γεωθερμίας και βέβαια είμαστε υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας και ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους, φτάνει να δούμε πώς τα σκέφτεται όλα αυτά η ηγεσία του υπουργείου, διότι από τη θεωρία στην πράξη - έχουν δείξει ότι - απέχουν πολύ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια