Ειδήσεις

Γάλλοι σπουδαστές κατασκεύασαν μινωικό μονοπάτι στο Μύρτο

Συνδυάζοντας την εργασία και την εκπαίδευση, έντεκα αγόρια και κορίτσια από την Τουλούζη της Γαλλίας, μεταλυκειακοί σπουδαστές στον κλάδο των αγροτικών καλλιεργειών και του περιβάλλοντος, κάνουν διακοπές στη νότια Κρήτη, προσφέροντας στο Μύρτο και στο Μεσοχωριό εθελοντική εργασία.

Στο Μύρτο κατασκεύασαν πέτρινο μονοπάτι 40 περίπου μέτρων, που οδηγεί τους επισκέπτες στο μινωικό οικισμό του Πύργου στην ανατολική είσοδο του χωριού.

Στο Μεσοχωριό φιλοξενήθηκαν στο σχολείο και ασχολήθηκαν με διάφορες καλλιέργειες γνωρίζοντας την κρητική χλωρίδα, μέσα από τη συναναστροφή με τους ντόπιους κατοίκους της περιοχής.

Οι έντεκα 18χρονοι Γάλλοι σπουδαστές με τους καθηγητές τους φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο "Εσπερίδες" στο Μύρτο Ιεράπετρας, συνέδραμαν στην προετοιμασία για τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, και ανέλαβαν να κατασκευάσουν το παλιό πέτρινο μονοπάτι, το οποίο οδηγεί τους επισκέπτες από την επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Βιάννου στο μινωικό οικισμό του Πύργου.

Τα παιδιά από τη Γαλλία με τους καθηγητές τους εργάστηκαν οργανωμένα και άφησαν πίσω τους μια σπουδαία εργασία, την οποία συνεχίζει ένα καινούργιο γκρουπ έντεκα νέων σπουδαστών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους. Το δεύτερο γκρουπ των νεαρών Γάλλων θα ολοκληρώσει την εργασία των συμμαθητών τους, και όλα τα παιδιά θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους την ερχόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Η Τοπική Κοινότητα Μύρτου καλωσόρισε και φιλοξένησε τα παιδιά από τη Γαλλία, υποστηρίζοντας με κάθε μέσον την προσπάθειά τους.

«Τα παιδιά από τη Γαλλία εργάστηκαν σκληρά και κατάφεραν να κατασκευάσουν το πέτρινο μονοπάτι δημιουργώντας μια καλή πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου.

Έντεκα παιδιά μαζί με τους τρεις συνοδούς καθηγητές τους δούλεψαν εθελοντικά και άφησαν πίσω τους ένα μικρό έργο που θα μείνει να μας θυμίζει το πέρασμά τους από το χωριό μας», είπε φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης.

«Μας βοήθησαν επίσης στην οργάνωση της Γιορτής Τουρισμού, και στις 30 Σεπτεμβρίου σε συνεννόηση με τη λυκειάρχη Βιάννου κ. Σούκουλη επισκέφτηκαν το Λύκειο της Βιάννου και παρακολούθησαν όλο το ημερήσιο πρόγραμμα των παιδιών, με τα οποία γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες», πρόσθεσε ο κ. Παντελάκης.

Από τις 18 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου στο τουριστικότερο παραδοσιακό χωριό της δυτικής Ιεράπετρας θα φιλοξενηθούν 30 παιδιά από το Βερολίνο με τους συνοδούς τους, προκειμένου να λειτουργήσει στο Μύρτο παιδικό τσίρκο.

Το παιδικό τσίρκο "Μάθε να πετάς" θα βρίσκεται στο Μύρτο στο πλαίσιο του προγράμματος "Διεθνής Ανταλλαγή Νέων".

Η μεγάλη παράσταση των παιδιών θα δοθεί στις 29 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Μύρτου.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια