Ειδήσεις

Ικανοποιημένη για τα έργα του ΕΣΠΑ στην Κρήτη η Κ. Κρέτσου

Εντυπωσιασμένη για την ορθή διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην Κρήτη δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, η οποία επισκέφτηκε σήμερα έργα εκπαίδευσης, δημόσιας υγείας και πολιτισμού που χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαία αξιωματούχος συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφτηκε το 13ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, την ιστορική "Βίλα Αριάδνη" και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

«Οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κρήτη για έργα και υποδομές υψηλής ποιότητας επενδύθηκαν πολύ συνετά χάρη στη συνεργασία της Περιφέρειας, ευρύτερα της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Ευρωπαία Επίτροπος σε δηλώσεις της δεσμεύτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει οικονομικά για την επέκταση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Στο 13ο Νηπιαγωγείο

Στο 13ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκατ. ευρώ, την επίτροπο και τον περιφερειάρχη υποδέχτηκε η διευθύντρια Ανθή Παπαδοκωστάκη, η οποία, παρουσία του αντιπεριφερειάχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, έκανε ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου. Παράλληλα οι "λιλιπούτιοι" μαθητές είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν με τη νηπιαγωγό τους ένα θεατρικό δρώμενο "διανθισμένο" με τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόντες στην επίσκεψη της επιτρόπου στο 13ο Νηπιαγωγείο ήταν επίσης ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη και Χάρης Μαμουλάκης και η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, η οποία ήταν μαζί με την επίτροπο σε όλες τις επισκέψεις της.  

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Επόμενη επίσκεψη της Κορίνα Κρέτσου ήταν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ για τη νέα πτέρυγα με 20 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσθετα κονδύλια επενδύθηκαν σε ιατρικό-τεχνικό εξοπλισμό όπως ο νέος αξονικός τομογράφος τον οποίο και επισκέφτηκε.

Από το αμφιθέατρο του Βενιζελείου

Υποδοχή στην κ. Κρέτσου έγινε στο αμφιθέατρο από το διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ευθύμη Καρακώστα, την υποδιοικητή της ΥΠΕ Κρήτης Άννα Τριχοπούλου, και τους εργαζόμενους. Τα στελέχη του νοσοκομείου ενημέρωσαν την επίτροπο για τα εκτελούμενα έργα, ενώ ζήτησαν να συνεχιστεί η στήριξή της θεσμικά προκειμένου να διασφαλιστούν πρόσθετα κονδύλια για νέα επέκταση.

Η επίτροπος είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί τη νέα μονάδα πρόωρων, που επίσης χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η Ευρωπαία επίτροπος για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υψηλής ποιότητας, για όλη την Κρήτη. Σε αυτό το έργο έχουν επενδυθεί 20 εκατ. ευρώ σε υποδομές προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού της Κρήτης, ενώ επενδύσαμε και σε ιατρικό εξοπλισμό. Χαίρομαι γιατί έχει συμβάλει το νοσοκομείο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, Ελλήνων και Ευρωπαίων τουριστών, που χαίρουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τα κονδύλια επενδύθηκαν πολύ συνετά, είδαμε σήμερα το νηπιαγωγείο, το Βενιζέλειο, την Κνωσό, και χθες το ΙΤΕ. Οι υποδομές του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εμπλουτίστηκαν χάρη στις προσπάθειες του περιφερειάρχη Κρήτης, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, ευρύτερα, της Αυτοδιοίκησης και βεβαίως των στελεχών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Εμείς θα βοηθήσουμε και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο για την περαιτέρω επέκταση αυτού του νοσοκομείου».

Τελευταίος σταθμός η "Βίλα Αριάδνη" και ο αρχαιολογικός χώρος Κνωσού

Επόμενος σταθμός η "Βίλα Αριάδνη", όπου η επίτροπος και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ξεναγήθηκαν από τον αρχιτέκτονα της επιστημονικής επιτροπής Κνωσού Φλάβιο Ζανόν, και την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη. Σημειώνεται ότι κονδύλια ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούν έργα συντήρησης και ανάδειξης περιφερειακών μνημείων Κνωσού.

Αμέσως μετά η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και ο περιφερειάρχης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου για το Μινωικό Παλάτι, η κ. Κρέτσου εξέφρασε το θαυμασμό της.

Αργά το μεσημέρι, η επίτροπος αναχώρησε για το αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου την αποχαιρέτησε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Μάλιστα η κ. Κρέτσου ανέφερε ότι σύντομα θα επισκεφτεί και πάλι την Κρήτη, αυτή τη φορά για διακοπές.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια