default-image

Πρόεδρος ο Χαγιάτου στη FIFA

Ποδόσφαιρο
Πρόεδρος ο Χαγιάτου στη FIFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν μάλλον αναμενόμενο από την πρώτη στιγμή και έτσι ο Καμερουνέζος Ισά Χαγιάτου ορίστηκε ως προσωρινός πρόεδρος της FIFA μετά τον αποκλεισμό του Σεπ Μπλάτερ από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για 90 ημέρες.

Η ανακοίνωση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αναφέρει ότι «Ο Σεπ Μπλάτερ κατά τη διάρκεια του της 90ήμερης απαγόρευσης δεν επιτρέπεται να εκπροσωπεί τη ΦΙΦΑ σε κανένα επίπεδο, να δρα για λογαριασμό του οργανισμού ή να επικοινωνεί στα μέσα ή σε άλλους μετόχους ως εκπρόσωπος της FIFA. Όπως προβλέπεται από το άρθρο 32 του καταστατικού της FIFA, ο Ισά Χαγιάτου, ως ο μακροβιότερος αντιπρόεδρος στην εκτελεστική επιτροπή της, θα υπηρετήσει ως προσωρινός πρόεδρος.

Ο Χαγιάτου είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου το 1988 και το 2002 είχε διεκδικήσει την προεδρία της FIFA γνωρίζοντας μια συντριπτική ήττα από τον Μπλάτερ. Πάντως κι αυτός το 2011 είχε κατηγορηθεί ότι δωροδοκήθηκε για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αλλά αθωώθηκε έπειτα από έρευνα της FIFA.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News