Ειδήσεις

Προσαγωγές για την "απόβαση" προσφύγων στη νότια Κρήτη

Νέα φουρνιά παράνομων μεταναστών, που φαίνεται να αποβιβάστηκε στα νότια παράλια της Κρήτης μέσα στο τελευταίο 24ωρο, εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής στα Πλατιά Περάματα.

Η ομάδα μπήκε στο χωριό το μεσημέρι της Πέμπτης και ζήτησε βοήθεια από κατοίκους οι οποίοι έσπευσαν να τους προσφέρουν νερό και τρόφιμα. Αν και οι ίδιοι δήλωσαν Σύριοι, προκύπτει πως πρόκειται για Αιγύπτιους.

Μια δεύτερη ομάδα, σύμφωνα με αναφορές πολιτών, συνέχισε τη διαδρομή της, χωρίς να σταματήσει, με κατεύθυνση προς το Αντισκάρι. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν τις Αρχές που κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό τους.

Τα πρώτα περιπολικά της Αστυνομίας και του Λιμενικού που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν εννέα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Τμήμα των Μοιρών. Προσωπικό από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας αναχώρησε για τη Μεσαρά προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες για τους καθοδηγητές των παράνομων μεταναστών.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εντοπιστεί έφτασε τους 17, ενώ τρία άτομα έχουν προσαχθεί και εξετάζεται η πιθανότητα να είναι οι διακινητές. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για έναν Έλληνα, μια Βουλγάρα και έναν Αιγύπτιο.

Σκάφος του Λιμενικού αναχώρησε από τον Κόκκινο Πύργο αναζητώντας το δουλεμπορικό που τους μετέφερε, ωστόσο η έρευνα για μικρό είτε μεγαλύτερο σκάφος δεν καρποφόρησε.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια