Ειδήσεις

Μαριάς για ΦΠΑ και φόρο κατανάλωσης σε ρεύμα και πετρέλαιο

Ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στο Ευρωβουλή στις 6 Οκτωβρίου, ζήτησε την επιβολή μηδενικού ΦΠΑ και τη μείωση στο ελάχιστο του φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης που πλήττει τους τελευταίους δυο χειμώνες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση:

«Την επιβολή μηδενικού ΦΠΑ και τη μείωση στο ελάχιστο του φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο θέρμανσης για να μην παγώσει ο Ελληνικός λαός και αυτόν το χειμώνα ζήτησε από το βήμα της Ευρωβουλής ο Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 6/10/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης που πλήττει τους τελευταίους δυο χειμώνες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ειδικότερα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους χειμώνες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ειδικότερα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι η εμφάνιση της αιθαλομίχλης ''οφείλεται αποκλειστικά στα μνημόνια που επέβαλαν την αύξηση των φορέων του πετρελαίου θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος και οδήγησαν χιλιάδες συμπολίτες μου στην αναζήτηση μεθόδων θέρμανσης του προ-προηγούμενου αιώνα όπως αυτοσχέδια μαγκάλια και καύση κάθε είδους ακατάλληλης καύσιμης ύλης. Οι μέθοδοι αυτοί είναι άκρως επικίνδυνες για τους ίδιους και για τη δημόσια υγεία''.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι εάν δεν μειωθεί ο φόρος κατανάλωσης ειδικότερα στο πετρέλαιο θέρμανσης ''θα βρεθούμε και φέτος αντιμέτωποι με την υγειονομική βόμβα της αιθαλομίχλης την ευθύνη της οποίας θα φέρει αποκλειστικά η τρόικα και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια