default-image

"Να καταργηθεί ο νόμος για την απαλλαγή φοροφυγάδων"

Κρήτη
"Να καταργηθεί ο νόμος για την απαλλαγή φοροφυγάδων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην κατάργηση του νόμου (ΦΕΚ170/26 Ιουλίου 2013) της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που απάλλαξε από τον φορολογικό έλεγχο πιθανούς φοροφυγάδες ,για χρονική περίοδο εννέα ετών από το 2001 και μετά, που έβγαλαν χρήματα με εμβάσματα και με διάφορους τρόπους στο εξωτερικό και που περιλαμβάνονται και σε διάφορες λίστες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «είναι ανεπίτρεπτο ,να νομιμοποιείται η παραγραφή των ελέγχων και η πιθανή απώλεια εσόδων με νόμο της δεξιάς ,που είναι και ζήτημα προς διερεύνηση ,κάτω από ποιες και ποιων πιέσεις και προτάσεις νομοθετήθηκε.

Είναι ανεπίτρεπτο», συνεχίζει, «την ώρα που συνεχίζουν να πληρώνουν τα μόνιμα θύματα της κρίσης και οι υγιείς δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις, κάποιοι να απολαμβάνουν σκανδαλωδώς με νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της δεξιάς, φορολογικής ασυλίας».

Επιπρόσθετα, αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης πως «είναι επιβεβλημένο να διερευνηθεί ,ποιοι είναι εκείνοι που για εννέα ολόκληρα χρόνια καλύφθηκαν από την νομοθετική αυτή ρύθμιση του καλοκαιριού του 2013.

Είναι επιβεβλημένο όπου χρειαστεί λόγω των καθυστερήσεων στους ελέγχους να αναζητηθεί ,η θεσμοθέτηση το ταχύτερο δυνατόν, ελεγκτικών εργαλείων και επιλογών που θα εξασφαλίσουν, με την παράλληλη κατάργηση της απαράδεκτης φοροασυλικής διάταξης, Την ταχύτητα των ελέγχων για το 1.000.000 εκατ περίπου περιπτώσεων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό από το 2001 μέχρι σήμερα».

«Το χτύπημα της φοροδιαφυγής χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση και στοχευμένες ενέργειες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. «Η νέα κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να τολμήσει, γιατί ελπίζω ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικές και οικονομικές συμμαχίες για να το αποτρέψουν, όπως έκαναν το 2011 με τον Παπανδρέου».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Καρχιμάκη, η κυβέρνηση πρέπει «να καταργήσει τον απαράδεκτο νόμο του καλοκαιριού του2013, να λάβει υπόψη της την πρόταση νόμου Νιώτη για τα εμβάσματα, που κατατέθηκε στην βουλή αρχές του2012 αλλά δεν συζητήθηκε ποτέ από την τότε κυβέρνηση και να εξασφαλίσει την ταχύτητα των ελέγχων και την απόδοση τους που θα δώσει και έσοδα και μηνύματα και προς το εσωτερικό ότι υπάρχουν κανόνες και δικαιοσύνη και προς τις αγορές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News