default-image

Τα 2/3 των Γερμανών δε θέλουν τη Μέρκελ για Νόμπελ Ειρήνης

Κόσμος
Τα 2/3 των Γερμανών δε θέλουν τη Μέρκελ για Νόμπελ Ειρήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που είναι στη λίστα με τα φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, δεν πρέπει να τιμηθεί με το βραβείο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Handelsblatt.

Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ είναι ακατάλληλη για το Νόμπελ Ειρήνης που ανακοινώνεται στο Οσλο, ενώ το 34% έχει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.

Μόνο στις τάξεις των οπαδών του συντηρητικού στρατοπέδου η υποψηφιότητα της κ. Μέρκελ εξασφαλίζει μία μικρή πλειοψηφία θετικών γνωμών, το 54%.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρείται υποψήφια για τον μεσολαβητικό της ρόλο στην κρίση στην Ουκρανία και επειδή άνοιξε τις πόρτες της χώρας της στους πρόσφυγες τη στιγμή που η Ευρώπη βρισκόταν αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση.

Παρόλα αυτά, η στάση αυτή προκάλεσε την πτώση της δημοτικότητάς της στη Γερμανία, τη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με κύμα 577.000 προσφύγων από τις αρχές του έτους, ενώ περιμένει 800.000 έως 1.000.000 μέχρι το τέλος του 2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η εφημερίδα προβάλλει το γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί αντιμετωπίζουν επικρίνουν τη στάση της Μέρκελ απέναντι τους πρόσφυγες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News