default-image

"Ψιχία του ΕΣΠΑ για την εφαρμογή του μνημονίου" (Ηχητικό)

Κρήτη
"Ψιχία του ΕΣΠΑ για την εφαρμογή του μνημονίου" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι πρόσφατες αποφάσεις για χαλάρωση κατ' εξαίρεση του τρόπου χρηματοδότησης της Ελλάδας μέσω ΕΣΠΑ με ελάχιστα δισ. ευρώ, που και αυτά είναι χρήματα που είχαν δεσμευτεί κανονικά για την Ελλάδα, δεν είναι παρά το «τυράκι» για την εκβιαστική «φάκα» εφαρμογής όλων των σκληρών μνημονιακών όρων και απαιτήσεων των δανειστών που φτωχοποιούν τον λαό μας», δηλώνει στον 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, ο ευρωβουλευτής και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής.

Ο ευρωβουλευτής χαρακτήρισε «λεκτικές κορώνες» τις «αόριστες δηλώσεις του Ολάντ περί του ελληνικού χρέους στο Στρασβούργο, που επιχειρούν να αποκρύψουν ότι και η Γαλλία εκβίασε την Ελλάδα για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, που συνεχίζει την αδιέξοδη και υφεσιακή πολιτική φτωχοποίησης του ελληνικού λαού».

«Η κοινή εμφάνιση του Ολάντ με την Μέρκελ στο ευρωκοινοβούλιο, δεν είναι παρά καρικατούρα αυτής του 1989 των Μιτεράν - Κόλ, αφού σήμερα πολιτικά και οικονομικά ο «παίκτης» στη Ευρωζώνη είναι ένας η Γερμανία».

Αναφέρθηκε ακόμη στο σκάνδαλο της VW, λέγοντας πως «αυτό συνδέεται με την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και τον οικονομικό εκβιασμό των ΗΠΑ προς την Ε.Ε. , στο προσφυγικό και πως η Ε.Ε. αποφεύγει τις καίριες απαντήσεις σε αυτό».

Παράλληλα, εκτίμησε την άποψη του Αλέξη Τσίπρα ότι «αυτή η τετραετία μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από μνημόνια και επιτροπείες είναι η μισή αλήθεια, καθώς ακόμη και έξοδος από το μνημόνιο, εντός της Ευρωζώνης προβλέπει με συνθήκες, συνέχεια της επιτροπείας αν η χώρα δεν έχει αποπληρώσει το 70% του χρέους προς τους δανειστές της», την ώρα που είναι σαφές κατά τον κ. Χουντή ότι «ο φαύλος κύκλος καταστροφής της χώρας με μνημόνια θα συνεχίζεται στο διηνεκές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News