Ειδήσεις

Σπουρδαλάκης: "Η κοινωνία θέλει κυβερνητικό έργο" (Ηχητικό)

«Στην Ελλάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνησης και τη συζήτηση στη Βουλή, γίνεται φανερό πως συγκρούονται δύο λογικές. Η μία είναι η επί 6 χρόνια απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονίων και η άλλη η εφαρμογή μεν αλλά και η παράλληλη προσπάθεια για ένα πρόγραμμα ανακούφισης και ανάταξης της ελληνικής κοινωνίας ως αντιστάθμισμα στη σκληρότητα των μέτρων», είπε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, κοσμήτορας Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

«Αν η κοινωνία δεν δει αποτελέσματα σε αυτή τη κατεύθυνση με την παραγωγή ουσιαστικού κυβερνητικού έργου, τότε η ανοχή που επέδειξε προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου , θα αποδειχθεί γρήγορα σε απογοήτευση και πλήρης απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος», πρόσθεσε.

«Το γεγονός αυτό», συνέχισε, «σε συνδυασμό με την αύξηση της αποχής , μπορεί να οδηγήσει σε μία κοινωνία παραίτησης ή ακόμη και σε εκρήξεις σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πολιτικές δυνάμεις εντός του κοινοβουλίου».

Ο κ. Σπουρδαλάκης σημείωσε με έμφαση ότι «οι υπουργοί πρέπει να αφήσουν τις ασκήσεις επί χάρτου και να αποδείξουν στη καθημερινότητα ότι έχουν αποτελέσματα στην ανακούφιση της πλειοψηφίας του λαού από τα ούτως ή άλλως σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, ώστε με τη συζήτηση που ανοίγει για το ελληνικό χρέος να δημιουργηθεί κλίμα και ψυχολογία ανάταξης με σαφείς όμως πράξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια