default-image

Παραμύθια και κουλουράκια από παιδιά και ηλικιωμένους

Κρήτη
Παραμύθια και κουλουράκια από παιδιά και ηλικιωμένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά του 1ου Δημοτικού σχολείου της Νέας Αλικαρνασσού επισκέφτηκαν χθες τα μέλη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νέας Αλικαρνασσού της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου.

Οι ηλικιωμένοι  είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στα παιδιά για τα δικά τους παιδικά χρόνια. Αναβίωσαν παλιά παιχνίδια και τους διηγήθηκαν παραμύθια. Ηλικιωμένοι και παιδιά συζήτησαν για τους δικούς τους παππούδες.

Στα πλαίσια της επίσκεψης έγινε συζήτηση για τη σπουδαιότητα και το ρόλο της Τρίτης Ηλικίας στην κοινωνία και στην ελληνική οικογένεια. Η όμορφη συνάντηση ολοκληρώθηκε με άρωμα κανέλλας αφού τα παιδία ζύμωσαν και έφτιαξαν κουλουράκια με τη βοήθεια των ηλικιωμένων.

Η επίσκεψη αυτή έγινε με τη συνεργασία του διευθυντή του σχολείου κ. Γιάννη Μιχελάκη, και της δασκάλας της Δ' τάξης κ. Ροδάνθης Συγγελάκη. Στην επίσκεψη συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος κ. Γεωργία Σταθάκη και η νοσηλεύτρια κ. Ειρήνη Ζορμπαδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News