default-image

Ο Νότης Μαριάς αποκαλύπτει το ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη

Κρήτη
Ο Νότης Μαριάς αποκαλύπτει το ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παρέμβαση του στο Ευρωκοινοβούλιο στις 6 Οκτωβρίου, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς αποκάλυψε τον ύποπτο ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη, θέτοντας σκληρά ερωτήματα στην Κομισιόν για το ρόλο της Τουρκίας στη χώρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Τον ύποπτο ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη αποκάλυψε με παρέμβασή του στην Ευρωβουλή στις 6/10/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έθεσε αμείλικτα ερωτήματα στην Κομισιόν για το ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη. Αφού έθεσε το ερώτημα για τις σχέσεις της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές στη Λιβύη, ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στη σύλληψη από τις Ελληνικές Αρχές του πλοίου ''HADDAD 1'' το οποίο μετέφερε παράνομο οπλισμό από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας στη Μισράτα στο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Λιβύη. 

Επικαλούμενος δημοσιεύματα ο Νότης Μαριάς επισήμανε μάλιστα ότι κατασχέθηκαν 5.000 όπλα και 500.000 σφαίρες. Αναφερόμενος στην κατάσταση της Λιβύης, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής παρατήρησε ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει οδηγήσει πάνω από 400.000 πρόσφυγες να έχουν φτάσει στην Ευρώπη και οι πρόσφυγες ροές βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες. Προκειμένου να σταματήσει ο εμφύλιος στη Λιβύη η Ε.Ε. οφείλει να εντείνει τις προσπάθειες της για ειρηνική επίλυση των διαφορών στη χώρα αυτή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News