default-image

Η νύχτα που ο Τσίπρας μου είπε "ήρθε η ώρα να παραδοθούμε"

Ελλάδα
Η νύχτα που ο Τσίπρας μου είπε "ήρθε η ώρα να παραδοθούμε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κι αν δεν είναι πια στη Βουλή, τι κι αν δεν αλωνίζει την Ευρώπη με το σακίδιο του και δεν εκνευρίζει τους υπουργούς Οικονομικών των άλλων χωρών με τα ιδιαίτερα πουκάμισά του και κυρίως το απαράμιλλο ύφος του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι περιζήτητος στα διεθνή ΜΜΕ κι εκείνος χατίρι δεν τους χαλά.

Αυτή τη φορά, παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό L' Obs και αναφέρθηκε σε πολλά, ανάμεσα σ' αυτά και στην βραδιά του δημοψηφίσματος.

«Θα ήθελα πραγματικά να κερδίσει το δημοψήφισμα. Τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όταν ήρθε το μεγαλοπρεπές 62% για το «όχι», ήμουν στον ουρανό. Αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε ο Τσίπρας. Ήταν καθαρά γραμμένο στο πρόσωπό του. Μου είπε: "Είναι ώρα να παραδοθούμε". Του απάντησα: "Οχι εγώ". Μιλήσαμε φιλικά, γεμάτοι θλίψη, αλλά με πολλή αγάπη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν συνεχίζαμε. Δεν συμφώνησα μαζί του και έφυγα», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρεται και στους Podemos: «Τους κάναμε μεγάλη ζημιά. Οι Podemos έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας μας. Όλα, όμως, σχετίζονται μεταξύ τους: ένας από τους λόγους, για τους οποίους η επίσημη Ευρώπη ήθελε να μας συνθλίψει, ήταν η άνοδος των Podemos.», λέει και συνεχίζει  «Οι Γερμανοί -και άλλοι- Σοσιαλδημοκράτες έτρεμαν την επιτυχία μας. Αν πετυχαίναμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα κατέληγαν σαν το ΠΑΣΟΚ, στο 4%. Γι' αυτό έπρεπε να μας καταστρέψουν και το έκαναν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News