default-image

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης - 155 "ναι"

Ελλάδα
Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης - 155 "ναι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων.

Επί 299 ψηφισάντων, 155 βουλευτές έδωσαν θετική ψήφο στην κυβέρνηση, ενώ 144 ψήφισαν "όχι".

Σύσσωμη καταψήφισε η αντιπολίτευση - Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Δεν υπήρξε κανένα "παρών", ενώ απουσίασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην οποία εκδήλωσε αρνητική πρόθεση ψήφου προς την κυβέρνηση, η οποία ωστόσο δεν καταμετρήθηκε στο αποτέλεσμα (καθώς απουσίαζε σε προσωπικό ταξίδι στο εξωτερικό κι όχι σε αποστολή της Βουλής).

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων.

«Αυτή η Βουλή κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να είναι η Βουλή και η τετραετία της εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις.

Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική απάτη.

Οι κ. Μεϊμαράκης και Τσίπρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους και όταν ο πρωθυπουργός - απαντώντας σε αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. ότι «οι μάσκες έπεσαν» για τη διαφορά προγραμματικών δηλώσεων και προεκλογικών εξαγγελιών - είπε ότι η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη είχε προεκλογικό χαρακτήρα λόγω των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Β. Μεϊμαράκης αντέδρασε κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ανάμειξη στα εσωκομματικά της Ν.Δ., ωστόσο αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως το σχόλιό του ήταν απλά πολιτικό και δεν είχε το χαρακτήρα εμπλοκής στα εσωκομματικά της Ν.Δ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News